пʼятниця, 7 липня 2023 р.

День смакоти - День цукрового печива

 


Напередодні Дня цукрового печива, поціновувачі кондитерських виробів просто зобов’язані відвідати відділ технічної літератури Тернопільської ОУНБ, щоб переглянути книги з кондитерського мистецтва, обрати улюблений рецепт та побалувати себе цукровим печивом. Цукрове печиво - один із найбільш популярних видів солодощів на ринку. Це не вишукана страва, однак, доступність та легкість його приготування давно зробили таке печиво улюбленим смаколиком мільйонів людей. Щорічно День цукрового печива відзначають 9 липня. Це умовне свято шанують у різних країнах світу, а запровадили у США. Там він має назву Національного дня цукрового печива. Першу порцію цього кондитерського виробу приготували у місті Назарет (США) ще у ХVІІІ столітті. “Назаретське печиво” відрізнялось жирністю та розсипчастістю. Найкраще таке печиво смакувало до чаю або кави. Нині існує безліч рецептів цукрового печива: з начинням та без нього, різноманітної форми та присмаку. Спробуйте і ви приготувати цукрове печиво сьогодні. Нехай ця справа вдасться, а рідні будуть ласувати найсмачніше печиво.


Неіленко С., Русавська В. Кулінарна етнологія: навч. посіб.- Київ, 2020.- 612 с.

В посібнику розглядаються традиції харчування та гастрономічні звички різних етносів та представників різних релігійних напрямів, історія та культура харчування різних народів світу, процес надання основних і додаткових послуг у закладах готельно-ресторанного господарства відповідно до релігійної належності, традицій харчування та гастрономічних звичок іноземних туристів, технологічний процес виготовлення національних страв різних етносів з використанням методів інноваційної кулінарної технології. 


Кравецька Л. Львівські пляцки, сирники, медівники: солодкі і не дуже.-Харків, 2018. - 99 с.

Львівські пляцки — традиційна і дуже популярна святкова випічка на заході України. Пляцки «Сирна панночка», «Бабусина скриня», «Рання пташка», «Білочка-ласунка», «Літній садочок», «Кокосанка в шоколаді», «Мавка», «Вишня в шоколаді», «Веселий батяр» тощо — безліч варіантів коржів, цікавих та оригінальних кремів і начинок. Прості й швидкі пляцки на щодень та особливі — для родинних свят. Вправна господиня та знавець  галицької кухні Леся Кравецька зібрала найкращі рецепти смачних пляцків. Львівська випічка стане справжньою окрасою вашого святкового столу! Процес готування та випікання покроково розписаний, також авторка ділиться корисними порадами й секретами ідеальної домашньої випічки. Готуйте незабутні галицькі десерти і смакуйте ними всією родиною!


Павлов О. В. Збірник рецептур борошняних кондитерських і здобних булочних виробів: навчально-практичний посібник.- К., 2018.- 336 с.

Збірник містить 227 рецептур на торти, тістечка, кекси, рулети, здоби, печиво, пряники, вафельні вироби, начинки і глазурі. Наведено технологічні нормативи для підприємств громадського харчування і кондитерських виробництв. Збірник належить до технологічних нормативних документів на рівні з діючими ГОСТами, ДСТУ та іншою технологічною документацією і містить єдині вимоги до технологічних процесів, готової продукції масового виготовлення, а також норми витрат сировини на вироблену продукцію. 


Немає коментарів:

Дописати коментар