пʼятниця, 5 квітня 2024 р.

Книжково-ілюстративна виставка «Світ кулінарної гостинності українців»

 

Кулінарія – це не лише розмаїття продуктів, але й поєднання їх видів, смаку та кольору, різні способи приготування, стиль життя, традиції, тощо. Якщо Ви маєте бажання навчитись смачно готувати або довершити свої кулінарні здібності книжкова виставка, що розпочала свою роботу в читальному залі технічної літератури Тернопільської ОУНБ – саме для вас. ЇЇ назва – «Світ кулінарної гостинності українців». Тематична підбірка літератури допоможе Вам сміливо експериментувати, виявляти творчість, безмежну фантазію, створювати атмосферу свята за столом. На виставці представлена література яка відображає те найкраще, що надбано у галузі кулінарного мистецтва українців, наведені рецептури багатьох страв та кулінарних виробів, напоїв, придуманих і розроблених як майстрами–професіоналами, так і господинями, які щодня дарують радість своїй сім’ї. Ви ознайомитесь з особливостями української кухні, знайдете багато порад щодо організації святкових столів, фуршетів, оформлення страв та правила їх подачі. Ви дізнаєтесь більше про харчову цінність традиційних та екзотичних продуктів, правила збереження їх поживних властивостей під час приготування їжі, а також про те, скільки можливостей можуть  приховувати в собі звичні для нас овочі, фрукти, прянощі.



Особливим розділом зібрані дитячі  кулінарні книжки. Рецепти в них хоч і не надто відрізняються від дорослих, але описи рецептів більш детальні. Книги яскраво ілюстровані. Усі ці видання об’єднує одно особливість – вони покликані спонукати батьків робити це разом з дітьми.



Яку б книжку Ви не обрали, нехай усі ваші страви виходять так само естетично і апетитно як на ілюстраціях, а процес приготування їжі щодня приносить море позитивних емоцій та зближує ваші родини. Бажаємо Вам, щоб вашими помічниками на кухні стали книжки, що представлені на нашій книжковій виставці.


Немає коментарів:

Дописати коментар