четвер, 17 січня 2019 р.

НОВИНКИ!


     Кожна нова книга –це завжди подія та нове знайомство.  Запрошуємо шанувальників технічної літератури познайомитись із новими виданнями, що надійшли у відділ технічної літератури  Тернопільської ОУНБ у січні 2019 року. 
    У читальному залі відділу Ви зможете переглянути ці видання та отримати необхідну інформацію.
Ткаченко Н. М., Кулінченко В.Р. Економіка підприємств енергетичного комплексу: підручник / Н.М. Ткаченко, В. Р. Кулінченко. — Київ: Алерта, 2017. — 336 с. 
   У підручнику розглянуті основи галузевої економіки підприємств паливно-енергетичного комплексу (ПЕК). Наведені місце і роль ПЕК у національній економіці, його склад і структура. Особлива увага надається провідній галузі ПЕК – електроенергії. Розглянуті традиційні і сучасні методи економічного оцінювання ефективності, що підтверджується прикладами розрахунків. Виходячи з позицій сучасного менеджменту викладені основи управління енергетичними підприємствами, включаючи планування енергетичного виробництва.
       Підручник розрахований на студентів вищої школи за спеціалізацією «Менеджмент», а також для студентів інженерно-економічних спеціальностей і практичних працівників галузі.
Паливно-енергетичний комплекс з економічним обґрунтуванням і елементами проектування : навч. посіб. / В. Р. Кулінченко, Н.М. Ткаченко. — Київ: Алерта, 2017. — 476 с.
      У посібнику розглянуті основні властивості твердого, рідкого і газоподібного палива. Наведені узагальнені теплотехнічні характеристики, що дозволяють оцінити ефективність використання палива, без визначення його складу і теплоти згорання. Викладена проста методика визначення втрат тепла, ККД теплотехнічних установок, економії палива, що отримала застосування в промисловості. Розглянуто шляхи підвищення ефективності використання палива за мінімальних вкладень капіталу шляхом комплексного ступеневого використання тепла продуктів згорання і захисту довкілля.
       У посібнику розглянуті проблеми розвитку енергетики в умовах переходу до конкурентного ринку, основи структурної реформи електроенергії і основні її напрямки. Розглянуто традиційні методи порівняльної і загальної економічної оцінки ефективності інвестицій і сучасний підхід до оцінки ефективності технічних рішень, пов’язаних з перебудовою підприємств паливно-енергетичних комплексів. Розглянуті принципи побудови і проектування діалогових людино-машинних систем керування режимами роботи енергосистем, що ґрунтуються на засобах автоматизації процесів пошуку і прийняття рішень.
      Навчальний посібник розрахований на студентів, магістрів і аспірантів вищих технічних навчальних закладів 4-го рівня акредитації, а також на спеціалістів галузі.
                                                                                              Людмила Шатарська, головний бібліотекар 
                                                                                              відділу технічної літератури ТОУНБ

Немає коментарів:

Дописати коментар