середу, 6 лютого 2019 р.

Міжнародний день бармена (День святого Аманда – покровителя виноробів і пивоварів)


Професійне свято бармена отримало прив’язку до 6 лютого не випадково. Цього дня католики шанують Святого Аманда – покровителя виноробів і рестораторів.
6 лютого привітання приймають всі, хто стоїть за барною стійкою і радує відвідувачів фірмовими напоями і ласкавим поглядом. Україна приєдналася до свята у 2008 році, коли Міжнародний центр барменів «Planet Z» спільно з київським рок-клубом «Докер Паб» вирішили ввести таку традицію і в нашій країні. Пізніше ідею підхопили інші регіони, і тепер у професійний день барменів проходять масштабні акції, розраховані на визнання і гарний настрій. Відзначають це свято і у бібліотеках, а саме  у відділі технічної літератури Тернопільської ОУНБ. У фонді відділу зберігається велика кількість книг та періодичних видань з цієї тематики. Завдяки ним можна не лише познайомитись із історією виникнення професії бармена, ресторатора, але й оволодіти професійною майстерністю для того, щоб впоратися з будь-яким завданням -вгадувати смаки відвідувачів, відмінно володіти своїм настроєм, розбиратися у винній карті і потрудитися над тим, щоб усі залишилися задоволені.
Щоб оволодіти професією, необхідно вчитися. Книги– початкова підмога для тих, хто вирішив присвятити себе цьому ремеслу. Приходьте у відділ технічної літератури, читайте наші видання, вибирайте свою професію та просто отримуйте задоволення від знайомства з книгами.
                                                                                         Людмила Шатарська, головний бібліотекар 
                                                                                         відділу технічної літератури ТОУНБ

Немає коментарів:

Дописати коментар