середу, 16 березня 2022 р.

Свято працівників ЖКГ – це свято кожного!

 


День працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення – це свято людей, від професіоналізму та відповідальності яких залежить благополуччя кожного будинку, кожної родини. Їхня праця безпосередньо спрямована на добробут городян, тому що сприяє зростанню комфортності життя та підтриманню його гідного рівня, забезпечує потреби людей у повсякденних і необхідних послугах, що є запорукою хорошого настрою та гарного самопочуття! Цієї праці роботи потребують школи, дитсадки, медичні установи, інші об’єкти соціальної сфери. Завдяки роботі працівників ЖКГ підтримується безперебійна робота інженерних комунікацій, водопровідно-каналізаційного та шляхового господарства, проводиться ремонт житлового фонду, благоустрій населених пунктів, озеленення вулиць, парків і скверів. Напад Росії на мирні українські міста та запровадження воєнного стану докорінно змінили усі сфери життя нашого суспільства. Навіть в умовах воєнного стану працюють люди, виконують свої обов’язки, забезпечують нас електроенергією, водопостачанням, теплом

Працівники відділу технічної літератури Тернопільської ОУНБ до дня працівників житлово-комунального господарства підготували книжково-ілюстративну виставку "ОСББ – форма управління житловим фондом". ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирного будинку) – один зі стратегічних напрямів реформування житлово-комунального господарства в Україні. Створення ОСББ сприяє розв'язанню багатьох проблем у житлово-комунальній сфері, зокрема тих, які стосуються власності на житло, коли всі або більшість квартир у будинку є приватизованими, а він до моменту створення об'єднання номінально залишається власністю територіальної громади. Порядок створення, реєстрації, реорганізації, діяльності і ліквідації ОСББ регулюється Законом України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку".
На виставці представлені книги та статті з періодичних видань, які висвітлюють правові питання створення ОСББ, ведення бухгалтерських документів, переваги й позитивний досвід співвласників нерухомості. Також хочемо звернути увагу читачів на деякі книги, що на нашу думку будуть цікавими та корисними для перегляду та використання.





Плоский В.О., Гетун Г.В., Тимофєєв М.В., Запривода В.О. Енергоефективний панельний житловий будинок : навч. посібник.-Київ: Видавництво Ліра –К, 2017.-190 с.

В посібнику розглянуто та подано кресленнями об'ємно-планувальні та конструктивні рішення багатоповерхових панельних житлових будинків. Наведені принципи розрахунку енергетичних потреб на опалення будинків з визначенням класу енергетичної ефективності за діючими в Україні ДБН і ДСТУ. Призначено для студентів, будівельників та архітекторів.



Теплогазопостачання та вентиляція : навч. посібник/О. Т. Возняк, О. О. Савченко, Х. В. Миронюк.-Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2013.-276 с.

Наведено відомості, що стосуються проектування та експлуатації інженерного устаткування будівель: забезпечення мікроклімату приміщень та формування теплового режиму споруд; описано системи опалення, вентиляції, теплопостачання та газопостачання, використання нетрадиційних джерел енергії. Навчальний посібник призначено для студентів ВНЗ, які навчаються за базовими напрямами “Будівництво”, “Архітектура”, “Електротехніка та електротехнологія” та фахівців зі спеціальності “Теплогазопостачання та вентиляція” і його можна використати як довідкове видання під час розрахунку цих систем.



Електричне опалення будівель : навч. посібник / О. Савченко, Б. Щербатюк.-Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2014.-160 с.

За даними про використання електричної енергії в Україні  та прогнозованого балансу виробництва та споживання електричної енергії до 2030 року запропоновано ширше використовувати для опалення житлових та адміністративних будинків як основних систем опалення електричні кабельні системи прямої дії та електричні кабельні системи опалення з тепло акумуляцією із заряджанням теплоакумуляторів у години провалу споживання електричної енергії. Наведено класифікацію місцевих опалюваьних приладів, принцип їхньої роботи, можливі варіанти застосування та детальні приклади розрахунку таких систем на основі теплостійкості приміщень. Розглянуто основні елементи кабельних електричних систем опалення. Посібник містить відомості про використання електричної енергії для створення та підтримання мікроклімату приміщень у холодний період року.



Мацієвська О. Водопостачання та водовідведення.-Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2015.-144 с.

Розглянуто: системи і схеми водопостачання та водовідведення населених пунктів і промислових підприємств; методи і споруди поліпшення якості, подачі та розподілу питної води; методи і споруди для транспортування, очищення стічних вод та оброблення їх осадів; основи проектування та експлуатації внутрішніх і зовнішніх систем водопостачання та водовідведення.

Немає коментарів:

Дописати коментар