пʼятницю, 18 березня 2022 р.

Арт -терапія

 


В умовах, в яких сьогодні перебувають українці, найбільшою загрозою для нашого здоров’я є психоемоційна напруга. Вона накопичується і вимагає виходу. Якщо не знімати внутрішню напругу, вона поступово почне здійснювати свій негативний вплив на здоров’я. Пропонуємо познайомитися з чарівним інструментом, який допоможе знизити тривожність, зберегти контроль над власним життям і спокійно відноситися до необхідності тривалого перебування в умовах  військового стану. Сьогодні ми пропонуємо вам арт –терапію – це виготовлення різноманітних виробів власноруч - ляльки та атрибути, пов’язані з нею – будиночки, прикраси, різноманітний антураж. Терапевтичні ляльки виконуються швидко, з будь –якого матеріалу. Вони можуть красиві і не дуже, з обличчям і без, великі і маленькі. Підготуйте все, що може знадобитися і починайте творити. Не панікуйте . Просто приступайте до роботи. В арт – терапії це називається йти за руками. Основна умова – отримуйте задоволення від процесу. Саме під час творення Ви позбавляєтесь від внутрішньої напруги, тривоги, страхів, невпевненості та інших негативних настроїв, а ми вам в цьому допоможемо. У читальному залі відділу технічної літератури Тернопільської ОУНБ вашій увазі пропонується безліч книг та періодичних видань з рукоділля. Ось деякі з них:

 


Вірченко О. Чарівний світ гачок. Святкові подарунки. – К., 2020. - 64 с.

 

Книжечка для рукодільниць яка розповість, як власноруч виготовити принадні святкові атрибути. Ці оригінальні плетені речі додадуть нового оформлення урочистим дням, прикрасять домівку та вбрання, стануть пам'ятними подарунками для рідних і друзів. Навіть якщо ви ніколи не тримали у руках гачка, але маєте бажання навчитися плетінню, наша книжка допоможе у цьому – варто лишень ретельно слідувати інструкціям. Видання адресоване дітям молодшого шкільного віку, їхнім батькам і всім, хто цікавиться рукоділлям.

 


Тарасова О. О. Таємничий світ ляльки-мотанки.-Київ, 2015.-200с.

Книга Ольги Тарасової «Таємничий світ ляльки-мотанки»: (способи виготовлення: майстер-клас), видана у видавництві «Либідь» у 2015 році. Запрошує всіх охочих до манливого світу ляльки-мотанки, яка є віддзеркаленням прадавньої культури, традицій і світовідчуття наших пращурів. Лялька-мотанка — не лише певний культурний символ, Це й потужний хатньо-побутовий оберіг, і обрядовий атрибут, і забавка для дітей і дорослих, і оригінальний сувенір, і прикраса інтер'єру оселі. Дізнаватися про різновиди й призначення ляльок-мотанок, традиції, обряди й звичаї, з якими вони пов'язані, опанувати зовсім не складні способи їх виготовлення й зрештою мати напрочуд цікаве й корисне улюблене заняття на дозвіллі вам допоможе пропонована книга. Дане видання призначене для широкого кола читачів, усіх, хто захоплюється українською народною творчістю. Стане в пригоді викладачам шкіл, центрів, гуртків дитячої та юнацької творчості, майстер-класів для дорослих і дітей.

 


Гоан Н. Енциклопедія візерунків. Коси, джгути, арани: плетіння спицями.-Київ, 2020. - 288с.

 

У  книзі  для сучасної в’язальниці наведено не лише понад 150 унікальних та інноваційних авторських візерунків  від найпростіших до найскладніших. У ньому ви знайдете вичерпну інформацію про призначення тих чи тих візерунків, як їх правильно припасовувати й варіювати, дедалі створюючи нові дизайни. Із видання ви довідаєтеся, як безпосередньо зможете створювати свої моделі плетеного одягу. Якщо ви прагнете крокувати в ногу з модою й носити унікальний авторський одяг — ця книга для вас! Почавши з основ в’язання, Нора Ґоан поділиться з вами усіма секретами створення плетеного полотна, поєднання деталей одягу, розрахунку кількості петель та відповідності деталей викрійці. Авторка пропонує 150 унікальних авторських візерунків які стануть вам у пригоді під час створення нових моделей.

Тому, відкладайте всі свої домашні справи і займімося творчістю! 

Людмила Шатарська – головний бібліотекар відділу технічної літератури Тернопільської ОУНБ

 

Немає коментарів:

Дописати коментар