четвер, 7 грудня 2023 р.

Для тих, хто вірить у дива!

 


Щорічно 9 грудня світ відзначає День різдвяної листівки. Її історія почалась у Великобританії. Англійський винахідник та підприємець сер Генрі Коул, який зазвичай сам писав привітання своїм друзям та родичам, одного дня в 1843 р. вирішив щось змінити, щоб полегшити процес написання привітань. Тож, за його проханням Джон Калькотту Хорсі створив першу у світі різдвяну листівку. На ній поряд із заможною родиною, що мала вдосталь їжі та вина, були зображені бідняки, які отримували в різдвяний дарунок одяг та їжу. Досить швидко ідея припала до душі багатьом людям і вони почали вітати своїх рідних та близьких різноманітними поштівками.

Зазвичай, всі листівки були пов’язані з історією Різдва – прикрашені релігійною та зимовою атрибутикою. Дещо пізніше, на території Європи та Сполучених Штатів Америки, почали набувати популярність картки з моментами світського життя та образами веселих і безтурботних дітей. У світі існує кілька неймовірних листівок. Одну таку листівку створили завдяки нанотехнологіям у 2010 р. в університеті м. Глазго (Шотландія). Це найменша листівка – розміром 200х290 мкм (трохи більша за волосину), на якій усього за 30 хвилин були зображені новорічна ялинка та привітання.

Присвячений день виготовленню листівок саме ручної роботи. Листівка, яку придбали у магазині, не принесе стільки приємних почуттів, як та, що індивідуально, з любов’ю зроблена власними руками. Свято нагадує нам, що кращі подарунки йдуть від серця. В час засилля технологій та інтернету багато хто взагалі припинив купувати або виготовляти та дарувати листівки. Замість цього ми надсилаємо електронні листи, картинки з вітаннями, гіфки тощо. Хоча це явище закономірне, ніхто не сперечатиметься, що отримати власноруч виготовлену листівку набагато приємніше.

Листівки виготовлені на занятті клубу "Натхнення"

Святкуйте це свято разом зі своїми друзями та рідними: виготовляйте разом листівки, обмінюйтесь своїми ідеями та виробами.




Немає коментарів:

Дописати коментар