середу, 13 грудня 2023 р.

Книжково-ілюстративна виставка «Солодке життя від майстрів-кондитерів»

 


Кондитерське ремесло особливо виділяється серед всіх інших кулінарних напрямків. Кондитери - майстри по створенню солодких шедеврів, вірні рятівники від сезонної нудьги і поганого настрою, автори кульмінаційного завершення трапези - десерту. Сьогодні дана професія активно розвивається, освоюючи сучасні технології, але при цьому не забуваючи про національне коріння. Професійний кондитер - оптиміст, живе яскравим і насиченим життям, вміє радіти кожному дню і не боятися сміливих викликів. Він точно знає скільки яких інгредієнтів, в якому обсязі і в якій послідовності потрібно додати, щоб вийшов справжній кулінарний шедевр.

Чи можна порівняти сучасного кондитера з художником? Ми впевнені - так! Саме творча сторона допомагає втілювати в життя найсміливіші і неординарні ідеї в життя. Часто, як і для написання картини художнику, кондитеру необхідно чимало часу, щоб створити рецептуру нового десерту і довести його до ідеальності. Але в результаті ми отримуємо гастрономічний шедевр. Багаторічний досвід роботи і погляд художника дозволяють створити десерт, який сподобається самому вибагливому клієнту.

Кондитерська кулінарія – це не лише розмаїття продуктів, але й поєднання їх видів, смаку та кольору, різні способи приготування, стиль життя, традиції, тощо. Якщо Ви маєте бажання навчитись смачно готувати або довершити свої кондитерські здібності книжкова виставка, що розпочала свою роботу в читальному залі технічної літератури Тернопільської ОУНБ – саме для вас. ЇЇ назва – «Солодке життя від майстрів-кондитерів». Тематична експозиція літератури допоможе Вам сміливо експериментувати, виявляти творчість, безмежну фантазію, створювати атмосферу свята за столом. На виставці представлена література яка відображає те найкраще, що надбано у галузі кондитерського  мистецтва, наведені рецептури неймовірно красивого та смачного печива, напоїв, придуманих і розроблених як майстрами–професіоналами, так і господинями, які щодня дарують радість своїй сім’ї. Ви ознайомитесь з особливостями національних кухонь, знайдете багато порад щодо організації святкових столів, фуршетів, оформлення страв та правила їх подачі. Ви дізнаєтесь більше про харчову цінність традиційних та екзотичних продуктів, правила збереження їх поживних властивостей під час приготування випічки, а також про те, скільки можливостей можуть  приховувати в собі звичні для нас фрукти, прянощі. Ви більше  дізнаєтесь про професію кондитера, про покликання, можливість втілювати свої фантазії в рецептах і в декорі, дарувати яскраві емоції людям від смачних і красивих десертів. Кондитер, без сумніву, людина з творчим підходом і художнім смаком. Тільки лише за словесним описом майбутнього шедевра, він може втілити в життя сміливі задуми, щоб порадувати клієнта.



Яку б книжку Ви не обрали, нехай усі ваші вироби виходять так само естетично і апетитно як на ілюстраціях, а процес приготування їх щодня приносить море позитивних емоцій та зближує ваші родини. Бажаємо Вам, щоб вашими помічниками на кухні стали книжки та періодичні видання, що представлені на нашій книжково-ілюстративній  виставці.



Немає коментарів:

Дописати коментар