понеділок, 18 грудня 2023 р.

22 грудня — День енергетика

 


22 грудня в Україні відзначають День енергетика — професійне свято працівників енергетики та електротехнічної промисловості України. Це свято встановлено указом Президента в 1993 році, а датою було обрано один із найкоротших днів року. День енергетика – професійне свято працівників усіх сфер енергетичної промисловості: від вироблення до передачі та збуту споживачам електричної й теплової енергії. Людей, без яких повсякденне життя мільйонів людей просто неможливе. Енергетика України є основою розвитку всіх галузей економіки. Без неї неможливий не тільки технічний та економічний прогрес, без неї неможливе нормальне життя!

Російський агресор систематично й навмисно намагається знищити критичну інфраструктуру нашої країни, прагнучи залишити українців без електрики, загнати українців у холод і темряву. Тому сьогодні ми як ніколи раніше відчуваємо важливість і цінність наявності світла.

Енергетики — це справжні герої нашого часу, які ціною власного життя попри обстріли та замінування територій цілодобово роблять усе можливе, щоб працювала промисловість, функціонував зв’язок і транспорт, було світло та затишок у кожній оселі. Цілодобово в складних погодних умовах, під час постійних атак рашистської орди енергетики роблять усе можливе для відновлення енергопостачання. Люди, які зараз працюють задля нашого благополуччя – стійкі, мужні, віддані обраній професії та Україні. Нехай ваш професійний день буде сповнений світла, тепла й енергії наших щирих привітань! Хай буде мир і світло!

Враховуючи актуальність зазначеного питання, відділ  технічної літератури Тернопільської ОУНБ  пропонує своїм користувачам  фахові, науково популярні, науково-виробничі періодичні видання: «Винахідник і раціоналізатор», «Біоенергетика», «Енергетика та електрифікація», «Промелектро», навчальні видання, монографії в яких висвітлюються пріоритети розвитку нетрадиційної, відновлювальної та біоенергетики.  Для пошуку видань з даної тематики радимо скористатися електронним каталогом бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар