пʼятницю, 10 січня 2020 р.

Найвідоміша особистість у світі IT




     10 січня 1938 року народився Дональд Ервін Кнут-американський вчений, програміст, інформатик, інженер, викладач, автор понад 19 монографій , та понад 160 статей, розробник багатьох відомих програмних технологій. Цю людину можна сміливо назвати генієм у сфері високих технологій. Йому вдалось не лише заробити мільярди в IT, але й прославитись на весь світ. Він є творець масштабних проектів і джерелом мудрих думок, які надихають на нові звернення й донині. Його називають батьком аналізу та алгоритмів, автором настільних видавничих систем призначених для набору та верстки книг, присвячених технічній тематиці.
      «Мистецтво програмування» –фундаментальна монографія вченого, присвячена розгляду та аналізу найважливіших алгоритмів, що застосовуються в інформатиці. У 1999 році книгу було визнано однією з дванадцяти найкращих фізико-математичних монографій століття. Написання цієї книги було розпочато автором у 1962 році. Спочатку планувалося випустити її одним томом, але обсяг матеріалу виявився настільки великим, що кількість томів було збільшено до семи.
     Час необхідний на повне завершення монографії, сам письменник оцінив у 20 років безперервної щоденної роботи. Кнут вважав «Мистецтво програмування» основним проектом свого життя. Головною рисою монографії, що вигідно відрізняє її від інших книг, присвячених програмуванню є надзвичайно висока планка якості матеріалу, а також глибина аналізу розглянутих питань. Завдяки цьому вона стала справжнім бестселером  і настільною книгою кожного професійного програміста. Книга ввійшла до списку 12 найкращих фізико -–математичних монографій  Детальніше ознайомитись з виданням ви зможете у відділі технічної літератури Тернопільської ОУНБ.
                                                       Людмила Шатарська, головний бібліотекар
                                                      відділу технічної літератури ТОУНБ

Немає коментарів:

Дописати коментар