вівторок, 7 вересня 2021 р.

"Краса – це відчуття, яке не вписується у визначення", Оноре де Бальзак

 


"Краса врятує світ!": казав класик. І з цим твердження багато хто погоджується, адже людство завжди тягнулося до краси та естетики. Тому  починаючи з 1995 року за ініціативою Міжнародного комітету естетики й косметології СІДЕСКО  9 вересня у світі відзначається Міжнародний день краси. Цього дня у світі шанують все, що приносить естетичне і моральне задоволення. Тому в багатьох містах і країнах саме 9 вересня  проводяться конкурси краси. До речі, саме в цей день своє професійне свято відзначають і пластичні хірурги, косметологи, виробники косметики, і працівники модельного бізнесу. Адже без усього цього, у наш час, досить складно уявити саме поняття "краси". Авжеж найціннішою є природна краса, і не тільки довкола нас, а й у кожній людині. Красою може бути не лише молодість, а й розумна та зріла старість, навіть зів’яла квітка, яка наступного року розцвіте знову. Сила і мудрість краси у тому, що вона надихає митців на нові сюжети й полотна, несе позитивну та гармонійну силу, а також світлі емоції. Так що цінуйте та бережіть красу нашого світу! До Міжнародного дня краси відділ технічної літератури пропонує своїм користувачам підбірку цікавих та корисних книг з косметології та перукарського мистецтва. 



Кірбергер Х. Візаж та макіяж.- Харьків, 2010. -112 с.

Це не звичайна книга по макіяжу. Тут ви знайдете багато цікавої інформації про те, як користуватись пудрою, помадою, рум’янками та іншими косметичними засобами. Це ще й фотоальбом, який ви будете  дивитись  з щирим задоволенням. Мистецтво макіяжу – це не проста наука, але вона може стати ближчою за допомогою цього видання, яке обіцяє навчити усім секретам краси. Автор зібрав цікаві факти про косметичні засоби, вивів формулу ідеального нанесення макіяжу. Крім ілюстрованих інструкцій, ви знайдете тут описи різноманітних технік макіяжу – денних та вечірніх, поради по використанню косметики. Ваш шлях до краси може пройти саме через цю книгу.



Бітон Д. Суперзачіски.-Харків, 2008.-192 с.

Виконуючи професійні поради відомого стиліста Девіса Бітона, Ви переконаєтесь, що створення нового образу в домашніх умовах –цілком реально. Книга надасть вам корисну інформацію про базову техніку , до якої ви повертатиметесь знову й знову. Ви також навчитесь вплітати в зачіску додаткові пасма й прикрашати її аксесуарами. А кольорові фотографії проілюструють кожний крок до досконалості.



Хочу в fashion! Як потрапити в сферу моди та залишитися в ній: поради інсайдера.-Київ,2019.-144 с.

Книжка однієї з найкомпетентніших fashion-журналісток нашої країни про професійний досвід роботи в моді, написана на основі власної десятирічної практики. Усі роки, що авторка книги працює у сфері моди, студенти на її лекціях постій­но ставлять те саме запитання: «Як потрапити працювати у сферу моди?». Насправді потрапити досить легко, але ж набагато важливі­ше — затриматися там. У цій сфері залишаються тільки ті, хто дуже любить моду й не боїться багато працювати, хто має належне вихо­вання й кмітливість. У принципі, це стандартний набір рис, потріб­них для будь-якої професії. Але, ясна річ, у моді, як у кожній галузі, є свої нюанси. Про них і йдеться в цій книзі. Поради авторки засновано на власному досвіді роботи в різних видах медіа. Вона читає свій курс fashion-журналістики в одному з університе­тів України — Києво-Могилянській академії. Викладала в головних спеціалізованих академіях, присвячених моді: Kiev Fashion Institute, Kyiv Academy of Media Arts, а також консультувала кілька україн­ських fashion-брендів у питаннях закордонних медіа. За 10 років роботи відвідала понад десяток тижнів моди у Нью-Йорку, Лондоні, Мілані, а Париж для неї став майже другою домівкою. Їй пощастило спілкуватися з головними грав­цями світу моди: дизайнерами, моделями, інвесторами, продюсера­ми шоу, візажистами, кастинг-директорами, істориками моди, тощо. Підсумовуючи свій досвід, Оленка розповідає, як воно — працювати у цій сфері: які плюси, мінуси й підводні камені, і чому неодмінно треба наважи­тися, якщо є бажання, але ви досі сумніваєтесь.




Ворслав М. Міфтахова А. Нормально про косметику. Як розібратися в догляді та макіяжі й не втратити глузду.- Київ, 2019. - 368 с.

Вона допомагає підкреслити красу, створити неповторний образ, лікує, а іноді може навіть нашкодити. Це - косметика. Мільйони людей користуються нею, але не всі знають, як правильно її обирати та вживати, аби не нашкодити організму та гаманцю. Книга фахівців із питань макіяжу та догляду дає читачам багато корисної інформації про косметику. Видання складається із двох частин: косметика для догляду та декоративна. Авторки розповідають про те, як обрати косметику, враховуючи тип шкіри, які засоби дійсно працюють та як правильно ними користуватися. Тут немає порад «як стати красивою», натомість є дійсно корисна важлива інформація.

Людмила Шатарська – головний бібліотекар відділу технічної літератури Тернопільської ОУНБ.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар