пʼятницю, 17 вересня 2021 р.

ДЕКАДА ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ У БІБЛІОТЕЦІ (20—30 ВЕРЕСНЯ)

 


У рамках Декади відкритих дверей, що відбудеться в Тернопільській ОУНБ з 20 по 30 вересня 2021 року відділ технічної літератури запрошує 23 вересня 2021 року відвідати День періодики на тему: «Винахідництво: ідеї та втілення». День винахідника і раціоналізатора об`єднує людей різних професій і спеціальностей, але всі вони обов`язково наділені рідким даром творчості, відчуттям нового, умінням розширити кордони звичного, вийти за рамки стереотипу. До цієї дати мешканцям міста пропонуємо тематичну експозицію нових надходжень з питань інтелектуальної власності, огляд літератури на тему «Винахідництво в Україні». Всім бажаючим будуть  представлені наукові, науково-методичні та нормативно-методичні видання, що надійшли у відділ технічної літератури Тернопільської обласної універсальної  наукової бібліотеки. Тематична експозиція спрямована на широке коло наукових та інженерно-технічних робітників, винахідників, раціоналізаторів, студентів, фахівців у сфері створення, правового захисту та використання об'єктів інтелектуальної власності. З повнотекстовими виданнями можна оперативно ознайомитися в читальному залі відділу технічної літератури ТОУНБ, замовити ксерокопію, сканувати. Для студентів буде проведена екскурсія бібліотекою.

                Не залишить байдужими читачів і День інформації «Про цифрове сучасне і майбутнє», який відбудеться 29 вересня 2021 року в читальному залі відділу технічної літератури Тернопільської ОУНБ. Історія розвитку комп’ютерної техніки налічує близько п’яти десятиліть. За цей час змінилося кілька поколінь ЕОМ. Кожне наступне покоління відрізнялося новими елементами, технологія виготовлення яких була принципово іншою. Протягом дня усі тернополяни зможуть переглянути наукові та науково-популярні видання, що охоплюють весь діапазон інформаційних технологій. В них викладено основи комп’ютерних технологій, розглянуто апаратне забезпечення, прийоми роботи з різними операційними системами та мовами програмування. Висвітлено основи побудови комп’ютерних мереж, у тому числі глобальної мережі Інтернет, розглянуто питання комп’ютерної безпеки. Наші видання допоможуть Вам стати справжнім гуру комп’ютерних наук, незважаючи, початківець ви чи професіонал. В програмі заходу тематичний огляд літератури та екскурсія бібліотекою.

                 30 вересня 2021 року у рамках Декади відкритих дверей  в ефірі радіо «UA: Суспільне мовлення»  головний бібліотекар відділу технічної літератури Тернопільської ОУНБ – Людмила Шатарська розповість про роботу відділу, його досягнення та перспективи розвитку. Радіочитання на тему «Нові можливості ВТЛ в наданні інформаційних послуг» вже традиційно презентує роботу відділу  та привертає увагу людей до книг та бібліотеки.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар