середу, 1 квітня 2015 р.

Великодні мотиви


Весна приносить нам не лише теплу погоду та гарний настрій. Щороку вона несе із собою  одне з найсвітліших свят року. Його чекають і дорослі  і діти, сповнюючись новими надіями та сподіваннями на краще. Великдень-це одне з найбільших релігійних свят . Різні атрибути до цього свята починають готувати ще в страсний тиждень. Готуючись до Великодня хочеться прикрасити все навкруги-дім, одяг, святкові скатертини, серветки до столу, подарунки. Це все можна зробити за допомогою голки й нитки.
Обов’язковим атрибутом Великодня є рушник, як символ людської чистоти. Великодня вишивка це дуже давня традиція. Вишиваючи рушник кожна господиня прагне, щоб її виріб був унікальним та неповторним. Реалізувати Ваші задуми допоможе література представлена у фонді технічної літератури Тернопільської ОУНБ. Це книги та періодичні видання з рукоділля, насамперед, журнали „Українська вишивка”, „Від бісеринки до шедевру”, „Вишиванка”, „Вишиті картини” та багато інших видань. В кожному номері цих документів друкуються схеми та малюнки до Великодніх свят. Тут ви знайдете ідеї щодо виготовлення писанок, познайомитесь з традиціями українського писанкарства, здивуєте своїх рідних ексклюзивною листівкою з гарною вишивкою, створите у власній оселі атмосферу світлого свята прикрасивши Великодній стіл не лише смачними стравами, а й новою святковою скатертиною.
Шановні читачі пропонуємо Вам не відкладати на потім підготовку до свята і вже сьогодні , користуючись матеріалами книг та періодичних видань нашого фонду,  зробіть перші стібки на новому рушникові. Тож нехай барвисті кольори писанок та інших великодніх атрибутів  прикрасять дім у цей світлий день.
Людмила Шатарська, гол. бібліотекар
відділу технічної літератури
Тернопільської ОУНБ

1 коментар:

  1. Дякую за популяризацію доброго та корисного видання. Знати і любити свої християнські традиції - це кредо кожної українки. Вдячна, що формуєте інформаційну культуру в кожному з нас.

    ВідповістиВидалити