пʼятницю, 14 червня 2013 р.

Ювілей мобілки



В цьому році шанувальники мобільного зв’язку відзначають дві ювілейні дати: 40 років першого дзвінка по мобільному телефону та 30 років з часу випуску першого серійного стільникового телефону. Про те, що передувало цим подіям розповідають цілий ряд публікацій, надрукованих у 3,4,5 номерах міжнародного радіолюбительського журналу Радіоаматор”. Огляд публікацій складений за матеріалами „Інтернет-видань”.
Про розповсюдження стільникового зв’язку у сучасному світі можна писати і говорити дуже багато. У нього є фанати, прихильники та вороги. Цікаво, що 8лютого 2013 року відбувся Всесвітній день відмови від мобільного телефону. Відбувалась ця акція протягом двох днів. Її ініціатором став французький письменник, автор першого у світі роману у форматі SMS – Філ Марсо. Захід проходив вже у тринадцятий раз. За словами Марсо:”Всесвітній день без мобільного телефону є добровільним заходом і проводиться для того, щоб змусити суспільство замислитись над тим, як сучасні технології змінюють комунікаційні звички людей”.
Ціллю акції є також боротьба з хворобливим звиканням до мобільних ґаджетів. Як жити без крайнощів.?
Шановні читачі нашого блогу. Тема, яку ми порушили є надзвичайно цікавою та актуальною. Просимо Вас поділитись вашими думками з цього приводу. Чекаємо вашої відповіді на сторінках нашого тематичного щоденника.

Немає коментарів:

Дописати коментар