пʼятницю, 17 травня 2013 р.

Автоматизація виробництва



На сьогодні  можна з упевненістю стверджувати, що напрямок переобладнання виробництв на основі гнучких автоматизацій виробництв усіх його процесів набув визнання в машинобудуванні. Підтвердженням тому є навчальний посібник для технічних спеціальностей вищих навчальних закладів за редакцією Я.І. Проця, що був виданий видавництвом ТНТУ ім. І.Пулюя у 2011 році.
Даний навчальний посібник розроблено у відповідності з навчальною програмою курсу «Автоматизація періодичних технічних процесів» і рекомендовано для студентів, аспірантів, викладачів інженерних дисциплін. В книзі розглянуто комплекс заходів по розробці нових, прогресивних технологічних процесів і створення на їх основі нових високопродуктивних машин.
Автоматизація є головним, найбільш перспективним напрямком в розвитку промислового виробництва. Завдяки автоматизації виробничних процесів поліпшуються умови праці і економічні показники виробництва. В посібнику визначено найважливіші поняття й терміни автоматизації, їх теоретичні основи, дана характеристика типам автоматичних ліній та їх класифікація. Особлива увага приділена транспортуючим механізмам, конвеєрам, промисловим роботам, завантажувальним пристроям. Книга гарно ілюстрована, містить схеми та математичні розрахунки технологічних процесів.

Немає коментарів:

Дописати коментар