пʼятницю, 15 березня 2019 р.

Інформаційна година «Якість життя»

    14 березня у читальному залі відділу технічної літератури відбулася інформаційна година, присвячена Всесвітньому дню захисту прав споживачів. На заході були присутні високоповажні гості – представники громадських організацій із захисту прав споживачів – Воронін Володимир Миколайович,  Долинний Володимир Васильович, головні спеціалісти  Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області - Майка Роман Несторович, Куриляк Олена Євгенівна, Ящук Олександр Валерійович, студенти та викладачі Тернопільського коледжу харчових технологій та торгівлі. 
         Це свято було запроваджено ще у 1961 році. Приводом для проведення цієї всесвітньої акції став виступ американського президента Джона Кеннеді у Конгресі в 1961 році, де він назвав основні права споживачів: право на вибір товарів і послуг, право на їх безпеку і якість, право на достовірну інформацію про них, право на захист власної думки. Вони залишаються актуальними й сьогодні. 15 березня 1983 року це свято було закріплено у міжнародному календарі як Всесвітній день захисту прав споживачів. За роки незалежності в Україні було створено власну законодавчу базу щодо захисту прав споживачів. Проте усі ми знаємо, що досить часто на українські прилавки попадає неякісна харчова продукція та неякісні товари народного вжитку. Тому захист прав людини є надзвичайно важливим  питанням. Адже усі ми, незалежно від нашого віку, освіти, уподобань, практично з народження є споживачами різноманітних товарів і послуг. Але чи знають споживачі свої права? Чи вміють їх захищати та відстоювати? На жаль, досвід показує, що товари не завжди бувають якісними, а продавці ввічливими. Наші права часто порушуються, а від цього страждає не тільки наш гаманець, але й наше здоров’я та якість нашого життя. 
      Сподіваємось, що наша зустріч розширила знання про права та обов’язки споживачів, навчить відстоювати та захищати власні інтереси. Адже кожен з нас щодня опиняється перед вибором і від того, який вибір ми зробимо, залежить якість нашого повсякденного життя. 
    Зустріч відбулась у дружній атмосфері. Розпочалась з перегляду мультимедійної презентації на тему: »Наша сила в наших знаннях», підготовлена організаторами свята - працівниками відділу технічної літератури. Цікавими та  змістовними були виступи гостей. Не залишили байдужими слухачів рекомендації щодо захисту прав під час придбання товарів. Усі бажаючи мали змогу приєднатись до громадських організацій міста та області та зробити власний внесок у захист прав споживачів.
Гості заходу
Презентація "Наша сила - в наших знаннях"
Книжкова виставка "Безпека харчових продуктів"
Учасники заходу викладачі та студенти Тернопільського коледжу харчових технологій та торгівлі
Дружнє фото на згадку
                                        Людмила Шатарська, головний 
                                  бібліотекар відділу технічної літератури




Немає коментарів:

Дописати коментар