середу, 7 вересня 2022 р.

Міжнародний день краси

 


"Краса врятує світ!" - сказав класик. І цим твердження багато хто не погоджується, проте, людство завжди тягнулося до краси та естетики. Тому починаючи з 1995 року за ініціативою Міжнародного комітету естетики й косметології СІДЕСКО  9 вересня у світі відзначається Міжнародний день краси. Цього дня у світі шанують все, що приносить естетичне і моральне задоволення. Тому в багатьох містах і країнах саме 9 вересня повсюдно проводяться конкурси краси. Згадаємо, коли відбулися перші конкурси краси. Перший міжнародний конкурс краси відбувся ще в далекому 1888 році в Бельгії. До речі, він проходив саме у вересні, можливо тому і дата святкування така. А перший міжнародний конкурс "Міс Світу" відбувся у 1951 році в Лондоні. Звичайно, в цей день журі обирають переможницю не тільки завдяки її красі, так само в цей день найкрасивіші дівчата показують свої таланти й відповідають на різні питання. До речі, саме в цей день своє професійне свято відзначають і пластичні хірурги, косметологи, виробники косметики, і працівники модельного бізнесу. Адже без усього цього, у наш час, досить складно уявити саме поняття "краси". Ніхто не заборонить нам насолоджуватись принадами цього світу, особливо мінливою красою природи. Авжеж найціннішою є природна краса, і не тільки довкола нас, а й у кожній людині. Красою може бути не лише молодість, а й розумна та зріла старість, навіть зів’яла квітка, яка наступного року розцвіте знову. Сила і мудрість краси у тому, що вона надихає митців на нові сюжети й полотна, несе позитивну та гармонійну силу, а також світлі емоції. А в тому, щоб залишатись красивими та здоровими 24 години на добу вам допоможуть документи з фондів читального залу відділу технічної літератури Тернопільської ОУНБ. Сьогодні спеціально для представниць прекрасної статі , та всі тих хто цікавиться перукарським мистецтвом ми пропонуємо книги та періодичні видання на тему актуальних модних тенденцій, догляду за тілом та новинок косметичних засобів.
Читайте та залишайтесь красивими й здоровими!

 


Катажина Туск, Твій стиль; пер. з пол. С. Савки ; фото К. Туск, М. Костшак. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2018. — 236.

Книжку відомої польської модної блогерки Катажини Туск переклало і видало українське видавництво “Старий Лев. Катажина Туск є досить популярною блогеркою, моделлю та фотографом. Найбільш знаним є її блог “Make Life Easier”, який вона почала вести ще у 2011 році, а вже у 2013 почав бити рекорди популярності. У книзі “Твій стиль” авторка говорить перш за все про основи стилю, а саме базовий гардероб. Вона не лише перелічує елементи гардеробу, але детально описує, чому саме така річ певного кольору повинна бути “базовою”. Крім того, видання проілюстроване фотографіями, де Катажина виступає в ролі моделі. Важливі риса її стилю – простота, естетика і елегантність. “Чому нема що вдягнути, якщо шафа тріщить по швах? Як добирати одяг, щоб не перетворитися на рабиню модних трендів, які часто змінюються? Як завжди мати неперевершений вигляд і витрачати на свій гардероб мінімум часу? На всі ці запитання та багато інших відповідає знаний експерт у світі гарного одягу та добрих манер, модна польська блогерка Катажина Туск”, – рекламує книгу видання. Книжку відомої польської модної блогерки Катажини Туск переклало і видало українське видавництво “Старий Лев”.

 




Маша Ворслав, Адель Міфтахова, Нормально про косметику. — Київ, 2019. — 368 с.

Авторки книги: Маша Ворслав – візажист, б’юті-редактор, Адель Міфтахова – б’юті-блогер, яка пише про косметику. «Нормально про косметику» - книга для тих, хто прагне навчитись доглядати за шкірою та вміти розбиратись у косметичних засобах. Перша частина книги присвячена косметиці для догляду, друга – декоративній косметиці та макіяжу. Перш ніж підбирати догляд за шкірою, варто дізнатися, що саме їй потрібно. Для цього необхідно враховувати такі фактори, як тип шкіри, спосіб життя, клімат, гормональний фон тощо. Обрати конкретні засоби можна після того, як ви визначилися із задачами, які хочете вирішити за допомогою косметики. Авторки книги зрозумілою мовою, аргументовано розповідають про те, як обрати косметику, які її види існують, як правильно користуватись декоративною косметикою та робити макіяж тощо. пояснюють все чітко та доступно. Косметика допомагає підкреслити красу, створити неповторний образ. Мільйони людей користуються нею, але не всі знають, як правильно її обирати та вживати, аби не нашкодити організму та гаманцю. Книга фахівців із питань макіяжу та догляду дає читачам багато корисної інформації про косметику. Видання складається із двох частин: косметика для догляду та декоративна. Авторки розповідають про те, як обрати косметику, враховуючи тип шкіри, які засоби дійсно працюють та як правильно ними користуватися. Тут немає порад «як стати красивою», натомість є дійсно корисна важлива інформація.

Запрошуємо до перегляду.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар