пʼятницю, 17 березня 2023 р.

День інформації «Про цифрове сучасне і майбутнє» (16 березня)

 


16 березня 2023 року працівники відділу технічної літератури та відділу інформації ТОУНБ за співпраці з вчителькою математики Орос Наталією Теодозіївною на базі бібліотеки Тернопільського ліцею № 21 — спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Герети провели День інформації «Про цифрове сучасне і майбутнє». Захід відбувся в рамках Декади точних наук. Учні 10-х класів і вчителі ліцею переглянули тематичну експозицію з таких питань як: комп’ютерні системи, системи штучного інтелекту, інженерія програмного забезпечення, комп’ютерні технології інформаційної безпеки, структура програмного забезпечення комп’ютерів, комунікації та мережі, IТ-бізнес, інформаційні технології, де були представлені документи з технічних та математичних наук, ознайомилися з періодичними виданнями, які висвітлюють проблеми цифровізації в Україні.


Присутні також прослухали огляд нових надходжень книжок та періодичних видань з даної тематики, який провела провідний бібліотекар Ковбасник Надія Михайлівна та переглянули мультимедійну презентацію «Творці математичної науки» із серії «Славетні постаті Тернопілля», яку підготувала завідувачка відділу інформації ТОУНБ Світлана Воробель, а також ознайомила з основними правилами інформаційної гігієни під час війни.


Про яке б яскраве цифрове майбутнє ми не мріяли, воно вже наступило й буде дивно ним не скористатись. Сподіваємось на краще. Сьогодні, заради майбутнього.

Немає коментарів:

Дописати коментар