середу, 13 травня 2015 р.

Ноутбук - портативний персональний комп'ютер


Хочемо ми цього чи ні, але сьогодні комп'ютери міцно ввійшли в наше життя. Нещодавнє дослідження вчених показало, що для британців можливість виходу в Інтернет важливіше чистої питтєвої води. Ми звичайно, не британці, але тенденції є. Тому дивуватись тому, що зустріти ПК можна практично в кожному домі і часто навіть по-декілька, не доводиться. Можна сказати, що ПК перейшли в ранг побутової техніки та займають повноправне місце разом з телевізором та мікрохвильовкою.
Сьогодні пропонуємо Вам поговорити про ноутбук-портативний персональний комп'ютер, у корпусі якого компактно об'єднані типові комп'ютерні компоненти. Ноутбуки відрізняються невеликими розмірами та вагою, час їх автономної роботи складає від 1-до 8 годин.
Історія ноутбука розпочалась у 1968 році. Новатором, що запропонував таку ідею, був Алан Кей, який залишиться в памяті нащадків, як батько ноутбука. По задуму Кея ПК мав представляти собою комп'ютер розміром не більше паперового листка А4, з пласким дисплеєм, можливістю автономного живлення та безпровідним підключенням до локальної сітки. Реалізуючи цю їдею, група спеціалістів на чолі з Аланом Кеа створили «Notetakеr ». Саме цю машину можна вважати першим портативним комп'ютером у світі. Що ж було далі? Про це ви дізнаєтесь, якщо завітаєте у відділ технічної літератури Тернопільської ОУНБ. Тут вашій увазі буде запропоновано наукову, науково-популярну літературу та періодичні видання з комп'ютерних технологій. Вони містять в собі безліч цікавої інформації та корисних порад . Чекаємо Вас у нашій бібліотеці.
Людмила Шатарська, гол. бібліотекар
відділу технічної літератури
Тернопільської ОУНБ















  

Немає коментарів:

Дописати коментар