неділю, 21 жовтня 2018 р.

День працівників харчової промисловості України


    Від дбайливих рук залежить і кількість, і якість продуктів.
     Щорічно у третю неділю жовтня в Україні відзначається важливе професійне свято - День працівників харчової промисловості. В цьому році дата припадає на 21-е число.
     Це свято вважає відносно молодим у нашій країні, так як вперше його почали відзначати тільки в 1995 році згідно з Указом президента України від 8 серпня.
      Дата святкування Дня працівників харчової промисловості в Україні припадає майже на той же період, що і дата, проголошена в 1979 році Всесвітнього дня продовольства, який відзначається 16 жовтня. А за часів Радянського Союзу День працівників радянської харчової промисловості з 1966 року також святкувався в третю неділю жовтня.
      Необхідно відзначити, що харчова промисловість нашої країни - це більше тисячі великих, середніх і малих підприємств різної форми власності, які виробляють майже 20% від загального обсягу промислової продукції. Найбільша частина реалізованої продукції - це м'ясні і молочні продукти, хліб і хлібобулочні вироби, жири, напої, а також тютюнові вироби.
    Специфіка галузі така, що від дбайливих рук залежить і кількість, і якість продуктів, які українці щодня оцінюють і цінують. Тому цей День такий важливий для нашої країни. Працівники харчової промисловості постійно розширюють асортимент виробленої продукції і покращують її якість. Працьовитість дозволяє співробітникам впроваджувати інноваційні методи, досягнення технічного прогресу і постійно оновлювати технологічне виробництво. В цей День найкращих працівників, які домагаються хороших показників у роботі, традиційно нагороджують грамотами або преміями. На державному рівні відбувається нагородження лідерів галузі медалями і орденами за особливі заслуги та професіоналізм. Працівники відділу технічної літератури підготували для своїх користувачів книжкову виставку «Безпека харчових продуктів». На ній представлені найновіші видання з технологічних процесів виробництва продукції різних галузей харчової промисловості, посібники з теоретичних основ кулінарної обробки харчових продуктів та її вплив на їхню харчову цінність. Виставка ознайомить з найбільшим у м. Тернополі репертуаром спеціалізованих періодичних видань та книжками з питань реформування харчової промисловості. Якщо Вас зацікавила дана інформація і Ви не бажаєте зупинятись, чекаємо Вас у нашій бібліотеці, де Ви можете ознайомитись з матеріалами представленими на виставці.
                              Вайшле М. Й.   — завідувач відділу технічної літератури

Немає коментарів:

Дописати коментар