вівторок, 31 травня 2022 р.

Ландшафтний дизайн як засіб організації навколишнього середовища


Ландшафтний дизайн
 – це розробка та впровадження заходів щодо перетворення та оформлення земельної ділянки. Існує безліч рішень облаштування території земельної ділянки. Це і зведення альпійських гірок, і оформлення газонів і клумб, організація освітлення та поливу, включення малих архітектурних форм (скульптур, альтанок, містків, гойдалок), штучних водоймищ та багато іншого. Від того, наскільки професійно розроблений та впроваджений проект ландшафтного дизайну, залежить, чи буде на ділянці затишно й комфортно. На сучасному етапі виділяють різні стилі ландшафтного дизайну: регулярний, сільський, пейзажний, природний, японський, китайський, змішаний. Втілення того чи іншого дизайнерського рішення залежить не тільки від платоспроможності клієнта, а й від характеристик його ділянки. Наприклад, в залежності від особливостей грунту на ділянці та призначення майбутнього штучного водоймища розробляється технологія його створення та облаштування. Пагорбкувата земельна ділянка – ідеальний варіант для зведення альпійської гірки. Способів її оформлення дуже багато: альпійська гірка може бути з водоспадом або без, варіюватися по висоті і займаній площі, може бути складена з тих чи інших видів каменів і оформлена різними видами рослин. На рівній ділянці, навпроти, прекрасно буде виглядати патіо, яке, до слова, ви можете зробити своїми руками всього за пару днів.
На ділянці можна посадити майже будь-який вид рослинності, нехай навіть найекзотичніший. Питання в тому, як довго той чи інший представник рослинного світу проживе на ділянці. При виборі екземпляру для посадки слід враховувати кліматичні особливості регіону, характеристику грунту та часові витрати, необхідні для догляду за рослиною.
Ціль роботи дизайнерів – створити зручний та комфортний простір на вашій прибудинковій території – ландшафтний дизайн вашої мрії.







У читальному залі відділу технічної літератури Тернопільської ОУНБ представлено книжкову виставку "Cучасні тенденції ландшафтного дизайну". Видання, які ми пропонуємо для вашого огляду допоможуть любителям ландшафтного дизайну за короткий час отримати знання для ефективного впорядкування присадибних ділянок, зведення дачного будинку і надвірних господарчих будівель, догляду за садом та городом та ведення сучасного саду. Сподіваємось, що ці книжки допоможуть не лише отримати необхідні знання, але і одержати від спілкування з природою моральне та фізичне задоволення.




Немає коментарів:

Дописати коментар