понеділок, 29 травня 2023 р.

31 травня — День веб-дизайнера

 



День веб-дизайнера (Web Designer Day) — це професійне свято тих, хто створює дизайни сайтів, присвячене визнанню внеску та досягнень веб-дизайнерів усього світу. Ця подія відзначається 31 травня, це день вшанування мистецтва та науки веб-дизайну. Професія веб-дизайнера зародилася на початку 90-х років з появою світової комп'ютерної мережі. З того часу в інтернеті стали з'являтися перші сайти, а щоб до них привернути увагу, їх власники довіряли його оформлення професіоналу. Це порівняно молода професія, що динамічно розвивається. Веб-дизайнер — це різновид дизайнера. Йому мають бути властиві всі класичні якості дизайнера, тому що його завдання зробити логічне й приємне для ока оформлення інформації, що буде розміщена на сайті. Крім сайтів, веб-дизайнери розробляють банери, інтернет-листівки, електронні презентації. Одним словом все те, що так чи інакше стосується графічного відображення на сторінках Інтернету. Основне, що потрібно від людей цієї професії чуття художника й естетичний смак. Однак креативність веб-дизайнера повинна стримуватися чітким визначенням того, якого роду інформація буде представлена на замовленому йому сайті. Уміння знаходити загальну мову з колегами також важливо, адже крім нього над сайтом трудяться й інші фахівці.

У 2023 році веб-дизайн стає все більш простим та мінімалістичним. Дизайнери зосереджуються на створенні візуально збалансованого дизайну, який приваблює користувачів. Анімація, ілюстративний дизайн, градієнти та колірні переходи, відео та мобільний дизайн – це лише декілька з трендів, які будуть популярні у цьому році. Щоб зберегти конкурентну перевагу, веб-дизайнери повинні використовувати ці тренди та інновації в своїй роботі.



Пасічник, В. В. Веб-дизайн: підручник / В. В. Пасічник, О. В. Пасічник. - Львів : «Магнолія-2006», 2018. - 518 с.

 Підручник містить матеріал, необхідний для вивчення основних теоретичних засад, функціональних можливостей та практичного застосування сучасних систем і технологій баз даних, розроблення прикладних засобів та комп'ютерних інформаційних систем різного спрямування на основі реляційних баз даних. Призначається для студентів, що навчаються за напрямами галузей знань "Інформатика та обчислювальна техніка", "Системні науки та кібернетика" і "Системна інженерія" та споріднених галузей знань, пов'язаних з вивченням комп'ютерних інформаційних технологій.



Пасічник, В.В. Веб-технології та веб-дизайн [Текст] : підручник/ О. В. Пасічник, Д. І. Угрин - Львів : «Магнолія2006», 2019. – 336 с.

Пропонований підручник присвячено теоретичним та практичним аспектам веб-технології та веб-дизайну, наведено типові приклади веб-програмування. Розглянуто різні принципи побудови та функціонування веб-сайтів, використання сучасних веб-технологій та мов вебпрограмування, будування веб-сторінок із заданими характеристиками і алгоритмами функціонування. У підручнику також розглядається широкий спектр протоколів, стандартів і технологій, що мають безпосереднє відношення до розробки веб-застосувань. 



Немає коментарів:

Дописати коментар