четвер, 13 червня 2024 р.

14 червня – Міжнародний день блогера

 


Якщо вважати блогерство (ведення особистого щоденника) – професією, то Міжнародний день блогера можна назвати професійним святом. Міжнародний день блогера, також відомий як InWeDay, відзначається 14 червня щороку. Це неофіційне свято було створене для того, щоб об’єднати блогерів з усього світу та пропагувати ведення блогу як способу самовираження та діалогу з людьми з різних країн та континентів.

Блогом називають інтернет-щоденник, на якому регулярно публікуються нові дописи з текстом та медіаконтентом. Першим блогером вважається Тім Бернес-Лі, який також створив інтернет. Бернес-Лі публікував дописи на своїй інтернет-сторінці, починаючи з 1992 року. Дещо згодом, у 1999 році почала функціонувати онлайн-платформа Blogger для створення та ведення онлайн-щоденників. Сервіс був безкоштовним та дозволяв стати блогером будь-кому без знань у сфері програмування. У 2004 блогери, тобто ті люди, які вели особисті онлайн-щоденники, вирішили об’єднатися навколо свого свята, яке назвали Міжнародним днем блогера. Рішення підтвердили понад 500 прихильників блогерства з понад 40 країн світу.  Сьогодні блог – це не просто збірник інформації про себе, це засіб для просування імені, бренду, товару чи послуг. Зазвичай блог ще називають інтернет-сторінкою, онлайн-щоденником, веб-блогом тощо. Проте саме слово «блог» швидко прижився у словнику інтернет-користувачів. Однак термін все ще переживає свою еволюцію. Сучасні блогери можуть використовувати для ведення своїх інтернет-щоденників різні платформи. Блог може мати текстовий, фото та відео формати. Тому загального формату та правил щодо того, яким має бути сучасний блог не існує.

Перші блогери – це ті люди, які відразу зрозуміли, що за інтернетом – майбутнє. Саме такою людиною був Джастін Холл, який у 1994 році створив свій нехитрий щоденник, присвячений темі html-верстки. Саме цю людину називають батьком-засновником особистих інтернет-щоденників. Згодом, з’явилося ще одне визначення блогу – «веб-журнал». 1999-й рік також ознаменувався створенням першої публікації з відео контентом, а через 4 роки з’явився ще один термін – «влог», який означав «відео блог». Відеоблоги відразу завоювали шалену популярність. У серпні 2003 року була започаткована блогінг платформа у вигляді соціальної мережі Myspace. Також на сайті можна було слухати відомі аудіо записи. Myspace зберігала високі показники популярності до 2008 року, який ознаменувався піком розвитку Фейсбуку. На сьогодні, Myspace посідає 2000 місце за популярністю у світі. Сьогодні сфера блогінгу продовжує розвиватися, а Міжнародний день блогера буде актуальним до того часу, поки буде існувати інтернет. Пропонуємо увазі наших користувачів книгу – історію успіху, що може стати твоєю.



Могилко, М. Як стати блогером з мільйонною аудиторією, створити успішний стартап, підкорити Америку, якщо ти дівчинка зі звичайної сім’ї. – Київ, 2020.- 257 с.

Знання англійської мови кардинально змінило життя авторки книжки Марини Могилко. Вона зрозуміла, що англійську мову треба вчити, щоб досягати цілей, стати експертом в обраній галузі, читати книги і розвиватися, подорожувати і спілкуватися. Марина розповіла про всі можливості, які відкриваються перед вами, коли ви знаєте англійську (навчання в іноземних університетах, проходження курсів світових експертів, робота перекладачем, дизайнером, копірайтером і життя в різних куточках світу). А тоді авторка написала про важливість особистого бренду і про те, чому «якщо вас не існує в соціальних мережах, то вас не існує взагалі». Цікаво і доступно Марина пояснила інструменти для популяризації блогу, які ви можете використати одразу після прочитання книги. Завдяки цій книжці ви дізнаєтеся навіщо потрібен блог, як знайти ідею для створення власної справи, як самостійно вивчити англійську мову, як зробити свій блог популярним.


Немає коментарів:

Дописати коментар