пʼятниця, 7 червня 2024 р.

Стиль модерн в інтер’єрі житла

Щорічно 10 червня відзначають міжнародне свято – Всесвітній день модерну. Дата проведення свята обрана творцями невипадково. В цей день померли два яскравих і видатних представника  стилю модерн – Антоніо Гауді та Еден Лехнер. Перший Всесвітній або Міжнародний день модерну  виник у 2013 році. Захід був поведений в Угорщині в Музеї прикладного мистецтва  за участю творців з Португалії, Фінляндії, Польщі, Хорватії,  Великобританії, Швеції та інших країн. Як відомо, модерн – це найменування стилю, який набув широкого поширення у мистецтві  в кінці XIX  початку XX століть. Деякі фахівці класифікують його як художній стиль, деякі – як період в історії мистецтва, а деякі – як історико-культурне поняття. Модерн – це казковість, міф, світ ілюзій. Безумовно, одним з найбільш яскравих явищ у руслі течії модернізму вважається архітектура модерну. Архітектурний модерн характеризується прагненнями до відмови від прямих кутів і до згладжування форм. Особливо яскраво відзначається в оформленні інтер’єру.

Стиль модерн – один із самих неповторних, яскравих напрямків який народився понад 100 років назад. Він приніс із собою абсолютно нові декоративні елементи. Він наповнений внутрішньою гармонією та ідеальними пропорціями. 100 років – це не такий вже великий проміжок часу. Десь на наших дачах та в бабусиних скриньках ми можемо знайти оригінальні речі. Потрібно лише їх дістати і вони стануть прекрасним додатком до нашого інтер’єру. Ваш будинок отримає особливий колорит, адже головним слоганом цього стилю в інтер’єрі житла було: ”Ні один будинок не подібний на інший”. Так було раніше, а що зараз? Сьогодні стиль модерн в оформленні інтер’єру є особливо актуальним. Використовуючи його деталі навіть невеличкі сучасні квартири можна наповнити атмосферою легкої вишуканості та краси.

Тому, тримаючи руку на пульсі потягу до прекрасного, не дивлячись ні на що, відділ технічної літератури Тернопільської ОУНБ пропонує увазі своїх читачів книги та періодичні видання  з інтер’єру та дизайну. Кожне з цих видань може запропонувати найкращі досягнення минулого та вишукані ідеї нашого часу спираючись на сучасні технології та якісні матеріали, але якщо ви надаєте перевагу іншим стилям в оформленні дизайну житла Ви, шановні користувачі, зможете знайти в представлених виданнях і елегантну класику і футуристичний хайтек, і лаконічний мінімалізм. Приходьте в нашу бібліотеку і ми допоможемо Вам реалізувати ваші романтичні задуми в оформленні дизайну інтер’єру. Нехай ваш дім буде особливим!

 


Немає коментарів:

Дописати коментар