четвер, 27 червня 2024 р.

Творчий клуб «Натхнення»: майстер-клас із виготовлення керамічної іграшки "Свищик"

 


В читальному залі Тернопільської ОУНБ відбулося чергове засіданні творчого клубу «Натхнення». Темою зустрічі стало проведення майстер-класу із виготовлення керамічної іграшки «Свищик».

Українська художня кераміка - це один з найбільш важливих видів народної культури, яка має довгу історію та багату традицію. Вона зберегла свою унікальність та стала предметом вивчення та дослідження для багатьох мистецьких колективів та індивідуальних керамістів. Вироби з глини приваблюють своєю красою та оригінальністю. Вони використовуються як предмети декорування, подарунки та колекційні речі. Важливе місце серед усіх цих речей займає керамічна іграшка.



Освоїти мистецтво створення іграшки «Свищик» учасникам заходу допоміг відомий тернополянин, майстер народних художніх промислів Юрій Володимирович Іщук – який розповів про свої творчі задуми, про мистецтво та традиції   художньої кераміки, а також провів майстер–клас з виготовлення керамічної іграшки. А кожен хто спробував самостійно створити іграшку залишився  безсумнівно задоволений своїм творінням.



Учасниками нашого заходу стали внутрішньо переміщені особи — представники ГО «ВПО України» Тернопільщина: діти та дорослі.



Зустріч була організована відділом технічної літератури Тернопільської ОУНБ за сприянням Тернопільського обласного методичного центру народної творчості.












Немає коментарів:

Дописати коментар