понеділок, 18 квітня 2022 р.

23 квітня - Всесвітній день книги та авторського права

 


23 квітня світ відзначає Всесвітній день книги та авторського права – свято авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів. Всесвітній день книги й авторського права святкують з 1995 року. Генеральна конференція ЮНЕСКО обрала цю дату з огляду на її символічність для світової літератури. Нині Всесвітній день книги й авторського права святкують у 190 країнах світу. Цього дня відбувається багато цікавих заходів. Зокрема, проголошення Всесвітньої столиці книги. Проводять виставки, громадські читання, симпозіуми, присвячені проблемам захисту інтелектуальної власності та книговидання. Книжки – це тисячолітній досвід, який робить безсмертним рід людський на землі. У Всесвітній день книги і авторського права вітаємо всіх наших авторів. Бажаємо  глибокого натхнення і легкого пера! Нехай ваш талант і надалі продовжує служити збереженню і примноженню духовного багатства кожної держави і світу в цілому! Зі святом Вас!

У ці буремні часи кожен з нас, українців, обрав собі зброю у боротьбі з ворогом задля нашої перемоги у ганебній війні Росії проти України.

Зброя бібліотекарів відділу технічної літератури – це підтримка українського читача, де б він зараз не був. Головна мета допомогти читачам дізнатись про останні досягнення  та розробки в галузі науки, техніки, технологій, організації виробництва і бізнесу, студентам глибше вивчити профільні навчальні дисципліни, вдосконалити свої знання у володінні інноваційними технологіями, адаптуватись до майбутнього навчального процесу – саме таку мету має книжкова виставка присвячена Всесвітньому дню книги та авторського права «Технічні знання задля безпеки і свободи». З матеріалів книжкової виставки можна дізнатись про інформаційний та інноваційний потенціал України, зрозуміти сутність інновацій та сфер інноваційної діяльності, отримати характеристику процесу створення та освоєння прогресивних виробничих технологій. Також можна отримати консультації, щодо наявності профільних періодичних видань. Сподіваємось, що ця інформація приверне увагу користувачів бібліотечного фонду.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар