четвер, 11 травня 2017 р.

Всесвітній день електрозв’язку та інформаційного суспільства

17 травня щорічно відзначається Всесвітній день електрозв’язку та інформаційного суспільства який якраз вважається професійним святом усіх, хто присвятив себе роботі з найбільш технологічним обладнанням – комп’ютерами та системами електрозв’язку та усіх фахівців ІТ-сфери.
Відзначення 17 травня Всесвітнього дня електрозв’язку та інформаційного суспільства було встановлено Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2006 року. Таким чином Об’єднані Нації визнали велике значення технічних засобів обробітку й передачі інформації, і – особливо! – важливість праці тих сотень тисяч людей, що займаються цією важливою роботою.
Історично дата 17 травня нагадує про підписання в Парижі 1865 року першої міжнародної Телеграфної угоди та створення Міжнародного телеграфного союзу. На той час телеграф був не менш революційним засобом зв’язку, ніж Інтернет – для періоду на межі ХХ-ХХІ століть. У читальному залі відділу технічної літератури Тернопільської ОУНБ представлена велика кількість наукової, науково-популярної літератури , підручників та навчальних посібників, періодичних видань з цієї тематики.
В них викладено основи інформаційних технологій, детально розглянуто апаратне забезпечення, прийоми роботи  з різними операційними системами та мовами програмування. Висвітлено основи побудови компʼютерних мереж, у тому числі глобальної мережі Інтернет, розглянуто питання компʼютерної безпеки. Наші видання допоможуть вам стати справжнім гуру компʼютерних наук, незважаючи, початківець ви чи професіонал. Кожен знайде для себе цікаву інформацію, адже немає межі досконалості.
                                         Вайшле Марія Йосипівна — завідувач
                                         відділу технічної літератури

Немає коментарів:

Дописати коментар