пʼятницю, 14 липня 2017 р.

День Металурга України



Щороку День Металурга України святкується у третю неділю липня. І в 2017 році, виходить 16 липня. Металург – це дуже важка і мужня професія, тому подібне свято дуже важливе для всіх людей, які працюють у цій сфері. Сам День Металурга з'явився ще в 1957 році, завдяки указу Президії Верховної Ради СРСР. Так влада зробила дуже важливий внесок у відновлення заводів і всієї металургійної сфери після війни.
День Металурга України 2017: історія
Як ми вже говорили, День Металурга з'явився ще в 1957 році, а після цього ще в 1980 його офіційний статус підтвердили повторним указом Верховної Ради, про відзначення професійного свята металургів. І навіть після розпаду СРСР День Металурга не втратив свій статус майже ніде. В Україні він все ще традиційно святкується в неділю 3 липня.
На даний момент День Металурга святкують всі, хто хоч трохи пов'язаний із цією сферою: доменщики, сталевари, прокатники, ливарники, ковалі. Так само, це свято дуже важливе для гірників, які видобувають руду, з якої роблять метал.
Важливість цієї професії підкреслюють ще й історичні знахідки. Вони свідчать, що людина навчилася обробляти метал ще в 6 тисячолітті до нашої ери. Це лише підкреслює, наскільки це давня і важлива робота. Саме тому День Металурга – це спосіб вшанування всіх людей, які пов'язані з обробкою металу.
День Металурга України 2017: традиції
День Металурга України – дуже важлива подія не тільки для працівників цієї сфери, але і для всіх жителів міст, де є заводи, або шахти. А таких у нашій країні дуже багато. В цих містах у День Металурга України традиційно влаштовуються різні святкування: заходи, концерти, наукові конференції, лекції. Так само, дуже важлива подія для самих представників металургійної сфери, - вручаються різноманітні нагороди, які свідчать про те, наскільки це шанована професія. Нагадаємо, що в цьому році, День Металурга буде відзначатися 16 липня. 
                                                         Людмила  Шатарська, головний бібліотекар
                                                         відділу технічної літератури ТОУНБ

Немає коментарів:

Дописати коментар