середа, 25 березня 2020 р.

Рекомендуємо до перегляду


    Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України корона вірусу COVID-19», бібліотека призупинила обслуговування користувачів. Про те, щоб запобігти культурному карантину радимо користуватись сервісом відділеного доступу, наприклад блогом  відділу технічної літератури Тернопільської ОУНБ. Епідемія неабияк змінила культурне життя у цілому світі. Вона заполонила усі можливі інформаційні майданчики й розмови між людьми. Однак, не слід забувати, що життя триває, а абстрагування на якісні літературні ресурси допоможе здолати емоційне напруження. Декілька місяців тому ніхто б не повірив , що омріяні відпустки й подорожі в інші країни доведеться зупинити. Проте є те, що під силу всім –подорожі сторінками книг. Пропонуємо вашій увазі нові видання, що допоможуть з приємністю перечекати карантинні будні, залишитись спокійними та врівноваженими. Од же для спраглих читачів презентуймо книги сучасних авторів про виноробне мистецтво.
     Засновник одного з найпопулярніших блогів про вино – Леонід Липовецький  запрошує у цікаву мандрівку у просторі  та часі  винними регіонами Старого і Нового світу. Ви відвідаєте Францію та Італію, Іспанію та Німеччину, Аргентину та Чилі, познайомитесь з особистостями, які назавжди вписали свої імена в історію виноробства, навчитесь правильно читати етикетки й легко опануєте складну винну термінологію. Книга під назвою «Червоне, біле і трохи рожевого» містить багато інформації для винолюба –початківця. Вона рясніє безліччю цікавих фактів із найрізноманітніших галузей знань –історії, географії, філософії, мистецтва, а також містить біографії відомих історичних постатей. Рекомендуємо для прочитання!
      Наступне видання «Вино. Курс Ендрю Джеффорда»-це навчальний курс, що складається з 20 розділів, від відомого знавця вин Ендрю Джеффорда. Книга дасть важливі орієнтири для навколосвітньої подорожі в пошуках не лише насолоди, але й розумінню культурно обумовлених особливостей різних вин. Відтепер ви купуватимете вино та куштуватимете як справжній знавець.
      Справжньою насолодою для літературних гурманів може стати «Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє». Автор книг  журналістка Бянка Боскер  зовсім не розумілася на вині, вважала сомельє лише офіціантами. Та одного разу вона випадково зацікавилась світовими змаганнями сомельє. Відтоді почалася її подорож серед шанувальників смаків вина. Ця книга – не просто опис тонкощів та нюансів смаку, що залежать від сорту винограду. Це розповідь про те, як вино стало значущим напоєм і чому воно змінило світ. Читайте на насолоджуйтесь.
Людмила Шатарська — головний бібліотекар
відділу технічної літератури

Немає коментарів:

Дописати коментар