суботу, 2 березня 2024 р.

4 березня – Міжнародний день індустрії скрапбукінгу

 


4 березня щорічно в багатьох країнах відзначають Міжнародний день індустрії скрапбукінгу. Скрапбукінг - це улюблена розвага не тільки для дітей, а й для дорослих. Міжнародний день індустрії скрапбукінгу відзначають ті люди, які плекають і зберігають свої спогади у вигляді записів, фотографій, листівок і багато чого іншого.

Що таке скрапбукінг? Це збереження історії шляхом наклеювання невеликих пам'ятних речей на сторінки альбому для вирізок. Такі речі, як фотографії, твори мистецтва, корінці квитків, конверти, листівки, листи - на сторінках цих захоплюючих альбомів ви можете знайти так багато всього. Не дивно, що це дуже популярне хобі в усьому світі, і не дивно, що у нього є власне свято!

Альбоми для вирізок існують давно, і ті, що були зроблені в минулі століття, можуть нам розповісти багато захоплюючого про життя наших предків. Приблизно в XV столітті жителі Англії могли робити так звані «звичайні книги» зі своїх улюблених листів, цитат, рецептів тощо. Звичайний альбом був відмінним способом узагальнення знань, і нерідко можна зустріти в ньому безліч молитов, прислів'їв, математичних формул і цікавих шматочків інформації. Потім, в XVI столітті, стали з'являтися альбоми дружби, які часто містили пам'ятні речі з поїздок та екскурсій з друзями, ілюстрації або замітки. На початку 1900-х років студентки коледжів часто використовували скрапбукінг, як спосіб записувати своє життя. Камери і фотографії в той час були недоступні, студенти зберігали свої картинки або корінці квитків в альбомах для вирізок в якості знімків.



Оскільки скрапбукінг став чимось на зразок ведення щоденника, альбоми з минулих століть можуть дати нам, сучасним людям, відмінне уявлення про те, яким було життя в минулі часи. Альбом для вирізок - це відмінний спосіб вести хроніку речей і подій, які відбуваються у вашому житті. У сучасну епоху ми занадто покладаємося на наші карти пам'яті та телефони, але наявність чогось фізичного, що можна перегорнути, безсумнівно, приносить набагато більше задоволення. Так чому б сьогодні - 4 березня, не зробити свій власний альбом для вирізок?



Ви можете наклеювати корінці квитків, реклами з концертів, на яких ви були, навіть етикетки від пивних пляшок, які, на вашу думку, мають гарний вигляд, вирізки з журналів, які привертають вашу увагу. Можливо, Ви навіть привернете до цього всю свою сім'ю і створите свій сімейний альбом для вирізок, щоб майбутні покоління могли перегортати його? Ну що, за справу?

Немає коментарів:

Дописати коментар