понеділок, 1 серпня 2022 р.

Ти прикрашаєш світ: одяг і мода

 


Сьогодні ми поговоримо про вміння одягатися, про тих, кого називають красивими, про естетичний смак, одяг та індивідуальність. Одяг у нашому житті відіграє дуже важливу роль. Для створення і виробництва одягу працюють модельєри, будинки одягу, ательє і швейні фабрики. Зовнішній вигляд людини, зокрема одяг, свідчать про її культуру. Одяг почали носити, щоб захистити тіло від холоду і вітру. Поступово до основного призначення одягу додалася ще й інформативна та естетична функції. Одяг може повідомити і про професію його власника. Перша вимога до одягу — це охайність. Одяг повинен бути випрасуваним, без дірок, шпильок, розпоротих швів та відірваних ґудзиків. Взуття — начищене та охайне. Друга вимога — це ансамбль одягу, відповідність його деталей. Для навчання і роботи пасує скромний одяг, для роботи, де є небезпека забруднитися, — робочий; ще є одяг спортивний, домашній, святковий. Одяг може повідомляти про професію його власника. Представники різних професій мають спеціальну форму. Це — міліціонери, медсестри та ін. Вони на роботі одягнені так, щоб кожний одразу міг їх упізнати. Для занять спортом існує спортивний одяг.

Відділ технічної літератури  пропонує топові видання світових та українських авторів - від класики до книг із саморозвитку. Знайомтеся одним із них:

Шульман А. Одяг та інші важливі речі / А. Шульман, пер. з англ. —Київ: ArtHuss, 2021/ — 264 c.

 Александра Шульман, редакторка британського Vogue упродовж 25 років (1992–2017), розповідає про 556 речей із власного гардеробу, про ролі, які ці речі відіграли в її житті, і про свої стосунки з одягом починаючи від самого дитинства. В книжці ідеться радше не про світ моди — хоча про нього вона знає все, — а про те, що одяг узагалі значить для кожного, як і чому ми його обираємо й носимо, припасовуючись до соціальних ролей, важливих для нас у поточний момент. Зазвичай жінки ніколи не задумуються скільки історій може ховатися за звичними речами, які я мають в своєму гардеробі. Дану книжку варто прочитати кожній жінці. Александра Шульман своєю книгою «Одяг та інші важливі речі» змістила погляди багатьох жінок. В першу чергу тих, хто ніколи не вникав в модні тенденції. Звісно всі помічали, що щось стало більш трендове. Але про поняття «капсульний» чи «базовий» гардероб багато хто дізнався тільки недавно. Александра Шульман перебрала свій гардероб і розповіла історії. Історію того чи іншого елементу гардеробу, наприклад, жіночих колгот - як вони зайняли місце в нашому гардеробі. Робочі історії - як вони у Vogua зробили чудове фото Кейт Мідлтон для обкладинки в денімі. Особисті історії - як вона любить халати і скільки їх є в її гардеробі. Коли авторка згадує, якісь фото чи сукні - внизу сторінки є qr-коди, просканувавши які відкриється це фото. Це мегазручно і кайфово! Читаючи книгу, кожна жінка думками перебирає і свій гардероб. Книжка звертає ще більше уваги на цей загадковий світ одягу. Останнім часом кожна жінка роздивляється різних стилістів, які складають гардероби по різних відомих магазинах. Хочеться знайти свій стиль. Завжди увагу звертають на жінок, які вміють оте все вдало поєднати. Старші жінки зі своїм стилем - шикарні! Пишні жінки, які вміють гарно вдягнутися - неймовірні! Головне вірити, що цьому можна навчитися! І ніколи не пізно знайти свій стиль.

Немає коментарів:

Дописати коментар