четвер, 17 листопада 2022 р.

Нові надходження

 


Нещодавно у книжковий фонд відділу технічної літератури ОУНБ надійшла монографія, яка побачила світ у видавництві ТНПУ ім. В. Гнатюка:

Федорейко В. С. Технології біоресурсної диверсифікації джерел енергії на базі генераторів-утилізаторів: монографія; за заг. ред. В. С. Федорейка. — Тернопіль: Редакційно—видавничий відділ ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2022. —288 с.

Збільшення власних енергетичних ресурсів є важливою національною проблемою України, де їх річне споживання досягло 210-230 млн тонн умовного палива. Розв'язати цю проблему можна, залучаючи наявні в нашій державі ресурси біомаси, спираючись на власний і міжнародний науково-виробничий потенціал. У даній монографії обгрунтовано напрями біоресурсної диверсифікації джерел теплової енергії, розглянуто методи і способи зменшення використання вуглеводного палива в енергоємних технологіях. Подано математичні моделі та методики аналізу технічних систем і засобів для автономних джерел тепло- та енергопостачання, наведено перспективні розробки для генерації нової біоенергії. Сподіваємось, що це наукове видання буде корисним студентам, аспірантам, інженерно–технічним працівникам, науковцям та викладачам, які займаються науково–дослідною роботою у галузі енергозбереження.

Немає коментарів:

Дописати коментар