субота, 25 травня 2024 р.

25 травня — День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження

 

В останню суботу травня в Україні відзначають День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження. У 2024 році він припадає на 25 травня.


Книжки  — невід"ємна частина нашого життя. Вони водночас є об"єктом і культури, і соціальної інформації. У людства немає досконалішого за книгу інструменту, щоб сформувати свідомість особистості, навчити її мислити та бути відповідальним членом суспільства. З появою різноманітних засобів інформації упродовж століття експерти зауважують про швидкий кінець ери книгодрукування, пророкуючи, що паперові видання швидко зникнуть взагалі. Проте видатний письменник і вчений У. Еко у книжці «не сподівайтеся позбутися книжок» запевнив світ, що «заходу галактики Гутенберга» не відбудеться.

Видання книг, журналів і газет – важка праця, що потребує не тільки високого професіоналізму, але й творчого підходу. Адже кожна друкована продукція має свій характер, який необхідно розпізнати і відобразити в оформленні. Завдяки наполегливій праці видавців, дизайнерів, верстальників і багатьох інших працівників, люди отримують якісні книги, журнали та газети.

Світовий досвід показує, що й у період розвитку інформаційних технологій, комп’ютеризації суспільства жоден із сучасних видів інформації не здатен замінити книжку, журнал чи газету або навіть конкурувати з ними. Друкована продукція залишається найпоширенішою й найдоступнішою.

У День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження професійне свято відзначають люди, які займаються створенням макетів, версткою, підбором кольорової гами, підготовкою книг до друку і подальшим їх просуванням.

Щиро вітаємо працівників цієї важливої сфери з професійним святом! 

Немає коментарів:

Дописати коментар