четвер, 16 травня 2024 р.

Вишита мудрість поколінь (до Всесвітнього дня вишиванки)

 

Сьогодні ми відзначаємо одне з найяскравіших і найпатріотичніших свят - День вишиванки! Це свято об'єднує українців по всьому світу, нагадуючи нам про наші коріння, традиції та багатогранну культуру.

Відділ технічної літератури запрошує переглянути книжково-ілюстративну виставку «Вишита мудрість поколінь». Вишивка — це не тільки майстерне творіння золотих рук народних умільців, а й скарбниця вірувань, звичаїв, обрядів, духовних прагнень та інтелекту українського народу. Кожне рукоділля дарує радість, наснагу. А як приємно творити красу своїми руками! Неможливо забути ту чарівну мить, ті відчуття, коли робиш останній штрих — і творіння готове.



Книжково-ілюстративна виставка містить книги та періодичні видання, у яких розміщено зразки виготовлення великої кількості різнопланових робіт. Це обрядові рушники, весільні, обереги: скатертини, серветки, декоративні панно, чоловічі та жіночі вишиванки, картини вишиті в техніці графіки. Дивлячись на роботи, представлені в цих виданнях, переконуєшся, що українська вишивка, має велике значення в житті сучасної людини, адже вона віє на серце кожної людини чарами рідної землі, які наповнюють нас споконвічною могутньою силою українського народу. 

Нині вишиванка переживає піднесення і відродження, бо українці згуртувалися у підтримці власних традицій. Елементи візерунків все частіше використовують в дизайні одягу не лише українців. Носити вишиванку стало не лише патріотично, а й модно та ексклюзивно.

Шановні користувачі, заходьте до нашого відділу, створюйте свій світ, прислухайтесь до себе, і творіть! А ми Вам в цьому радо допоможемо.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар