середа, 8 травня 2024 р.

Тематична книжкова виставка «Паливно-енергетичний комплекс України в умовах євроінтеграції» (до Дня Європи)

 


Забезпечення економіки України різними видами енергії, палива — одне з найважливіших завдань системи управління економічної політики країни, необхідна умова її успішного і гармонійного розвитку. Формування, реалізування енергетичної політики України є надзвичайно важливою складовою економічної політики на шляху до євроінтеграції.

До Дня Європи в читальному залі відділу технічної літератури Тернопільської ОУНБ організована тематична книжкова виставка «Паливно-енергетичний комплекс України в умовах євроінтеграції». В експозиції виставки: монографії, матеріали міжнародних науково-практичних конференцій, збірники наукових праць,  навчальні посібники, періодичні видання, промислова та нормативно-технічна документація.



В книжках та періодичних виданнях представлених на виставці розглянуті основи галузевої економіки підприємств паливно-енергетичного комплексу (ПЕК). Наведені місце і роль ПЕК у національній економіці, його склад і структура. Особлива увага надається провідній галузі ПЕК – електроенергії. Розглянуті традиційні і сучасні методи економічного оцінювання ефективності, що підтверджується прикладами розрахунків. Виходячи з позицій сучасного менеджменту викладені основи управління енергетичними підприємствами, включаючи планування енергетичного виробництва.

 


Також розглянуті проблеми розвитку енергетики в умовах переходу до конкурентного ринку, основи структурної реформи електроенергії і основні її напрямки в умовах євроінтеграції. Розглянуто традиційні методи порівняльної і загальної економічної оцінки ефективності інвестицій і сучасний підхід до оцінки ефективності технічних рішень, пов’язаних з перебудовою підприємств паливно-енергетичних комплексів. Розглянуті принципи побудови і проектування діалогових людино-машинних систем керування режимами роботи енергосистем, що ґрунтуються на засобах автоматизації процесів пошуку і прийняття рішень.

 

Запрошуємо усіх бажаючих ознайомитись з матеріалами цієї виставки.

Ласкаво просимо завітати до бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар