середа, 22 травня 2024 р.

Книжкова виставка " Наука для забезпечення людини та суспільства" (до Дня науки)

 


Вже понад двадцять років у третю суботу травня в Україні відзначають День науки. У 2024 році День науки в Україні припадає на 18 травня.

Сучасна наука – це сукупність багатьох дисциплін, які досліджують різні сфери діяльності. Через науку ми пізнаємо світ, тож у сучасному суспільстві вона відіграє важливу роль у багатьох сферах. Наука нерозривно пов’язана зі сферою технологій, значно полегшує наше життя, слугує людству й об’єднує усіх у прагненні зробити світ кращим.

Україна є державою з високим рівнем науки. Навіть у воєнний час вітчизняна наука проходить потужні трансформації та зміни, а сучасні наукові відкриття допомагають пришвидшити ці якісні зміни на краще.

Цього дня ми вшановуємо заслуги науки перед суспільством і наукові традиції, досягнення українських учених, якими ми цілком справедливо пишаємося і на яких покладаємо великі сподівання. За час стримування й відбиття російської збройної агресії військові науковці значно просунулися в напрацюваннях і розробках та щодня продовжують шукати нові рішення, які наближають Перемогу України.



Документи виставки розкривають найбільш актуальні наукові досягнення з проблем та розвитку галузей виробництва, розглядаються організаційно-методичні підходи до планування інноваційно-інвестиційних процесів на підприємствах, обґрунтовані основні напрямки вдосконалення промисловості України, зазначені необхідні ресурси та умови для реалізації вибраної стратегії реформування промислових підприємств України. Наукова технічна книжка розглядається як чинник гуманітарної безпеки країни, від якого залежить реалізація таких завдань, як національна консолідація, модернізація промисловості, розвиток промислових підприємств, актуалізація людського потенціалу тощо. Пропонуємо ряд книжок для ознайомлення які, сподіваємось, будуть цікавими і корисними для Вас, шановні користувачі студенти, спеціалісти та підприємці у різних  сферах промислового виробництва.



Немає коментарів:

Дописати коментар