пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

Міжнародний день бармена

       Професійне свято бармена отримало прив`язку до 24 лютого не випадково. У цей день католики шанують Святого Аманда - в цей день поздоровлення приймають всі, хто стоїть за барною стійкою і радує відвідувачів фірмовими напоями та ласкавим поглядом. Україна приєдналася до свята в 2008 році, коли Міжнародний центр барменів «Planet Z» спільно з київським рок-клубом «Докер Паб» вирішили ввести таку традицію і в нашій країні. Пізніше ідею підхопили інші регіони, і тепер в професійний день барменів проходять масштабні акції, розраховані на визнання і гарний настрій.
         Свій професійний день бармени відзначають з розмахом: конкурси, розіграші, вікторини - все вказує на те, що справжній професіонал може впоратися з будь-яким завданням. Адже так і є. Вгадувати смаки відвідувачів, відмінно володіти своїм настроєм, розбиратися у винній карті і попрацювати над тим, щоб усі залишилися задоволені.
       Рівень майстерності українських барменів доводить, що і вони вміють працювати з вогником. Офіціанти, бармени, сомельє- популярні сьогодні професії. Щоб оволодіти ними , необхідно вчитися. Книги та періодичні видання присвячені цій спеціальності можуть стати- початковою підмогою для тих, хто вирішив присвятити себе цьому ремеслу. У відділі технічної літератури Тернопільської ОУНБ зберігається велика кількість літератури, що висвітлює корисну інформацію для тих, хто вирішив присвятити себе цій професії, а також всім тим , хто цікавиться технологією приготування та різноманітними рецептами сучасних коктейлів. І тільки переглянувши ці видання можна зрозуміти, наскільки ця професія відповідальна, цікава і залежна від нас, відвідувачів.
                                                              Людмила Шатарська — головний
                                                                                            бібліотекар відділу технічної літератури

Немає коментарів:

Дописати коментар