середу, 20 січня 2021 р.

Кулінарія для здоров’я

Здоров’я – найбільша цінність людського життя. Від стану здоров’я залежить все, що робить наше життя повноцінним і щасливим: якість життя, його тривалість, фізична активність.
       А правильне харчування дасть можливість бути в гарній фізичній формі, перемогти хвороби й позбутися надлишкової ваги. Життя заграє новими фарбами, коли Ви заберете з нього шкідливі продукти, замінивши їх натуральними, корисними та здоровими – у правильних пропорціях і сполученнях. Кожен із нас знає три прості правила: їсти тільки тоді, коли відчуваєш голод, не переїдати, ретельно пережовувати їжу. На жаль, реальне життя занадто часто змушує робити виключення, грати «не за правилами». Але це зовсім не означає, що їх не існує! І чим частіше ми знаходимо можливість дбати про своє здоров’я, тим далі відступають зайва вага, хвороби та старість.  Здорове та правильне харчування – найважливіша частина тієї якості життя, що зробить ваш організм здоровим на довгі роки та дасть можливість завжди бути в гарній формі! У концепції здорового харчування важливе значення має правильне кулінарне оброблення та способи приготування їжі, що поєднують її високі смакові якості та зберігають всі цінні властивості продуктів. Кращому засвоєнню їжі сприяє врахування індивідуальних звичок, національних і побутових традицій у харчуванні.
       Отже, що таке здорове харчування та правильні способи приготування їжі? Про це можна дізнатись, ознайомившись виданнями ,що зберігаються у фонді відділу технічної літератури Тернопільської ОУНБ . Документи, представлені тут , допоможуть Вам знайти корисні рецепти приготування їжі, способи приготування страв, кількість і склад здорового меню, правильно виконувати кулінарну обробку продуктів, розвивати культуру харчування, щоб позбутися багатьох захворювань, зміцнити свій організм і продовжити його молодість.
    Дотримуйтесь принципів здорового харчування, використовуйте правильні, корисні рецепти – і здоров’я не покине Вас довгі роки. Не відкладайте початок «нового життя» на черговий понеділок – зробіть це прямо сьогодні за допомогою наших кулінарних видань.

Шатарська Людмила, головний бібліотекар

відділу технічної літератури 

Немає коментарів:

Дописати коментар