середу, 16 лютого 2022 р.

Що ховається за логотипами відомих брендів?

 


Логотип – це обличчя компанії. Варто нам побачити впізнавану символіку, і ми на підсвідомому рівні починаємо відчувати довіру до популярних брендів. Саме тому до створення логотипу дизайнери підходять особливо відповідально: вони хочуть зробити його не лише простим і таким, що запам’ятовується, а й передати певний прихований підтекст. Логотип давно використовують, для позначення брендів, у відеорекламі продукції і послуг. Але коріння рекламного логотипу варто шукати ще в другій половині 19 століття. Одним з перших логотипів, серед всесвітньо відомих брендів, вважається логотип американської (міжнародної) компанії Prudential Insurance, що займається фінансами і нерухомістю. На цьому логотипі зображені скелі Гібралтару. Цей логотип намалювали в 1896 році, але він до цих пір використовується компанією. Сьогодні – красиві логотипи і незвичайні слоганигарантують легку впізнаваність навіть самого звичайного продукту! Фірмове зображення бренду або торгової марки можна назвати по різному: логотип, зображення назви, іконка, торговий знак або лейбл ... Головне, що вдалі фірмові знаки здійснювали і здійснюють справжню революцію в рекламному бізнесі і допомагають бренду постійно самовдосконалюватися! 

 

                                                             1. Airbnb




Інтернет-сервіс Airbnb, за допомогою якого можна знайти житло для оренди по всьому світу, вибрав дуже дивний логотип, який чимось нагадує скріпку. Однак емблема має набагато глибший зміст, ніж може видатися на перший погляд. Вона вміщує аж 4 елементи: голову людини, яка позначає користувача на сайті; значок геолокації, що позначає місце, де знаходиться житло; серце – знак любові; і всі ці символи об’єднані в букві А – Airbnb.

                                                              2. TripAdvisor

 


Американський сайт TripAdvisor дозволяє мандрівникам з усього світу вибрати, в якому готелі краще зупинитися, в якому ресторані перекусити, послугами якої авіакомпанії скористатися і навіть якусь пам’ятку відвідати – все завдяки відгукам інших відвідувачів. Логотип TripAdvisor виконаний у вигляді сови, яка уособлює мудрість і знання, а ось її очі символізують вибір, який робить мандрівник: зелений колір – варто їхати, а червоний – безумовно, ні.

                                                          3. MasterCard

 

Міжнародна платіжна система MasterCard в своєму логотипі вирішила зробити ставку на психологію кольору. Червоний колір означає мужність і пристрасть до дій, які дарують відчуття радості. Насичений жовтий колір говорить про процвітання. Компанія MasterCard вважає, що саме ці якості необхідні людині для того, щоб розбагатіти, тому кольори зливаються воєдино.

 

                                                          4. Vodafone

 

 


Британський оператор стільникового зв’язку Vodafone в якості свого логотипу вибрав загадкову закарлючку, яка багатьом нагадує навушник, однак насправді це звичайні лапки. Лапками на папері виділяється пряма мова і відкрита лапка в цьому випадку символізує початок розмови. Таким чином, дизайнери хотіли показати, що з Vodafone користувачі можуть розмовляти буквально постійно.

                                                    

                                                         5. Mozilla Firefox

 

 


Знаменитий браузер Mozilla Firefox на своєму логотипі зобразив лисицю, яка оперізує земну кулю. А якщо ми вам скажемо, що це зовсім не лисиця, а червона панда? Річ в тому, що більшість людей перекладають з англійської слово «firefox» дослівно як «вогняна лисиця», але насправді «firefox» – це англійський переклад китайського прізвиська червоної панди. Так компанія хотіла продемонструвати свою унікальність, адже цей вид панд дуже рідкісний і занесений до Червоної книги. А в 2010 році відділення Mozilla Firefox в США навіть прихистило 2-ох панд і взяло на себе відповідальність за їхнє життя.

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар