вівторок, 18 жовтня 2022 р.

День цукерок. Найсолодше свято!

 


18 жовтня найсолодший день в році – День цукерок!
Сьогодні ми просто не уявляємо своє життя без цих ласощів – шоколадні, желейні, карамельки, грильяж, іриски … Список можна продовжувати до нескінченності. У кожного знайдеться свій улюблений сорт. А ще зовсім недавно цукерки вважалися не солодощами, а ліками. Не випадково слово «цукерки» перекладається з латинської мови як «приготоване зілля». Вважається, що перші цукерки з’явилися ще в Стародавньому Єгипті. Згідно з легендою, хтось ненароком перекинув посуд з інжиром, медом та горіхами. Всі інгредієнти перемішалися і застигли на сонці. Отриману суміш було шкода викидати, її зішкрябали, порізали, спробували і прийшли в захват – так і вийшли перші цукерки. Араби розвинули цю традицію і стали виготовляти цукерки із застосуванням цукру. Слов’яни робили смачні льодяники з меду, кленового сиропу та патоки. В середині XIX століття придбати шоколадні цукерки можна було тільки в аптеках. Джон Нойхауз, що був аптекарем в Брюсселі, пропонував лікувати цими солодкими «таблетками» нервові розлади і кашель. У 1912 році його син ввів шоколадні цукерки в продаж. А золоті обгортки для них придумала його дружина, після чого вони пішли нарозхват. Навіть сьогодні багато хто вдається до таких «ліків», щоб поліпшити настрій і отримати «гормон щастя».
На День цукерок в Європі існує приємна традиція – готувати цукерки своїми руками за сімейними рецептами, а потім запрошувати гостей на чаювання або самим іти в гості на дегустацію.
Відділ технічної літератури пропонує своїм читачам чимало  цікавої літератури з технології виготовлення цукерок в домашніх умовах.

Немає коментарів:

Дописати коментар