четвер, 27 жовтня 2022 р.

Керування автомобілем та сервісне обслуговування автомобільної техніки (до Дня автомобіліста та дорожника)

 


Сучасне життя неможливо уявити без автомобіля. Саме тому професія водія була і залишається однією із самих масових. Автомобіліст – це водій або власник автомобіля, спортсмен, який займається автомобільним спортом або спеціаліст з автомобільної справи. Автомобіліст – особлива професія, зі своєю романтикою та своїми традиціями. Це дуже напружена і, в той же час, почесна праця, що вимагає високої фізичної та емоційної самовіддачі, професіоналізму, таланту. День автомобіліста і дорожника – професійне свято працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства України, яке відзначається щорічно в останню неділю жовтня. Це свято об’єднує між собою професіоналів та автолюбителів, всіх, хто вдень і вночі працює на громадському, легковому та вантажному транспорті. Від їхньої майстерності та якості роботи дорожників, які забезпечують будівництво і ремонт доріг, залежить своєчасне здійснення перевезень та безпека пасажирів. До уваги користувачів  відділ технічної літератури Тернопільської ОУНБ пропонує своїм користувачам нові надходження книжкових видань, як будуть корисні і цікаві широкому колу читачів: від найменших автолюбителів до професіоналів.



Вайда Т. С. Водіння легкового автомобіля. Методика проведення занять з практичного навчання. -— Херсон, 2020. — 600 с.

У посібнику  у доступній формі  наведено порядок виконання  завдань навчальних модулів. Вказані відповідні вправи для набуття кандидатами у водії навичок водіння транспортним засобом. Запропоновано методичні підходи педагогічні прийоми навчання керуванню автомобілем для їх використання інструкторами з метою підвищення ефективності індивідуальних занять з майбутніми водіями згідно вимог та за тематикою програми. У книзі розкрито зміст розділу «Водіння легкового автомобіля» у відповідності до вимог Типової програми підготовки водіїв категорії В. Навчально-методичний посібник призначений на допомогу педагогічним та науково-педагогічним працівникам ВНЗ МВС України, зокрема, інструкторам з водіння для удосконалення методики проведення ними занять з курсантами під час їх практичного навчання водінню автомобіля.



Войналович В.О., Марчишина Є.І. Охорона праці в галузі (автомобільний транспорт). — К.: Центр учбової літератури, 2019. — 695 с.

У підручнику висвітлено підходи і вимоги до забезпечення нормативних умов праці на підприємствах автомобільного транспорту. Подані організаційні підходи і документальне забезпечення дієвості системи з управління охороною праці на підприємствах, вимоги безпеки і гігієни праці під час автомобільних перевезень аграрних вантажів, виконання ремонтних робіт, особливості забезпечення пожежної безпеки у підрозділах підприємств. Підручник призначений для студентів спеціальності «Транспортні технології (автомобільний транспорт)», а також спеціалістів служб охорони праці, інших посадовців, що відповідають за безпеку виконання робіт на сільськогосподарських підприємствах з використанням автомобільного транспорту.

 


Форнальчик Є. Ю., Могила І. А., Трушевський В. Е., Гілевич В. В.  Управління дорожнім рухом на регульованих перехрестях у містах. — Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2018. — 236 с.

Викладено сучасні наукові підходи до управління дорожнім рухом на регульованих перехрестях у містах з урахуванням режимів роботи світлофорної сигналізації та чинників, які впливають на роботу перехресть. Показано переваги імітаційного моделювання у дослідженні роботи регульованих перехресть, використання нечіткої логіки в адаптивних алгоритмах керування та організації руху за окремими напрямками з урахуванням потреб пішоходів та громадського транспорту. У посібнику викладено навчальні матеріали з конструкцій та функціонального призначення технічних засобів та систем управління, які застосовуються у сучасній галузі автомобільного транспорту і транспортних систем. Наведено класифікацію технічних засобів і систем автоматизованого управління автотранспортом у реальному часі та проаналізовано світовий рівень розвитку технічних засобів і систем управління транспортом. Розраховано на працівників та науковців у галузі організації та регулювання дорожнього руху, аспірантів та студентів технічних університетів та профільних  закладів.

Для пошуку інших видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар