четвер, 19 січня 2023 р.

20 січня —День відеокамери

 


20 січня відзначається День відеокамери. В цей день в 1982 році компанія Sony Electronics вперше представила відеокамеру на відкритому ринку. Нагадаємо, що в цьому році і до 1995 главою корпорації Sony став японський підприємець і музикант Норіо Ога, який змінив на цій посаді Акіо Моріта.

Ще у 1895 році році Луї і Огюст Люмьєри запатентували перший апарат для отримання зображення, що рухалося, – кінокамеру. А вже згодом продемонстрували винахід у дії. Нині пристроями для відеозапису вже нікого не здивуєш. Технічний прогрес і еволюція відеообладнання відбувалася на наших очах. Хоч брати Люмьєри запатентували апарат для отримання зображення, що рухалося, ще у 1895 році, перші телевізійні відеокамери з'явилися пізніше – наприкінці 20-х років минулого століття. Тривалий час усі програми транслювалися у режимі прямого ефіру, запису не було, тож все, що знаходилось за межами студії, відзнімали кінокамерами.

Відеокамера - це комбінація телевізійної камери, відеомагнітофона і генератора синхроімпульсів, що дає змогу записувати відео і звук на мініатюрну касету, цифровий універсальний диск (DVD) або карту пам'яті, а потім переносити сигнали на повнорозмірний DVD або інший носій.

За своє життя Джером Лемельсон винайшов понад 500 пристроїв для запису відео, але найвідомішим із них, безсумнівно, є відеокамера. Свій перший патент він отримав 1980 року, а вже через кілька років відеокамера стала реальністю, назавжди змінивши кінематограф. Портативні магнітофони означали, що записані відеоматеріали можна було транслювати у вечірніх новинах, оскільки відпала потреба у проявленні плівки. 1983 року компанія Sony випустила першу відеокамеру, систему Betacam, для професійного використання. Яким чином відбувався  подальший розвиток відеокамери, який революційний прорив здійснила компанія Sony та про історію першої відеокамери ви дізнаєтесь зі сторінок книжок та періодичних видань відділу технічної літератури. Працівники відділу радо запропонують вам необхідну літературу, нададуть  кваліфіковані консультації.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар