пʼятниця, 26 січня 2024 р.

Історія автомобілів: найцікавіші факти та винаходи

 


Який автомобіль вважається першим? – відповідей на це питання можна дати багато. Про перший автомобіль в історії згадувалось ще в середині 18-го століття. У той час використовувалися в побуті паросилові машини, які могли перевозити людей. Існує думка, що автором креслень першого автомобіля був відомий винахідник Леонардо да Вінчі, але немає точного підтвердження, що це було дійсно так. У ході розвитку галузі було багато різних варіацій транспортних засобів, які розрізнялися зовнішньо і за принципом роботи. Фантазія конструкторів не мала особливих меж. Ось наприклад, в 1806 році з’явилися машини, що працюють на пальному газу і мали двигун внутрішнього згоряння. Потім в подальшому, в 1885 році, були відомі випадки використання газолінового або бензинового двигуна внутрішнього згоряння. 29 січня - історична дата для автомобільної історії світу. Саме в цей день 1886 року легендарний німецький інженер Карл Бенц отримав свій головний патент на так званий патентований автомобіль Бенца.

У якийсь період часу автомобіль розцінювався більше як предмет розкоші, і не всі могли собі дозволити придбати таку річ. У перебігу всієї своєї історії, автомобіль пережив кілька етапів «еволюції». Так, наприклад, парові і електромобілі, відносять до раннього етапу розвитку засобів пересування. За раннім етапом слідує ера Ветеранів. За цей період часу були створені такі машини, як Mercedes, Panhard et Levassor (1889 р.), за ним через два роки з’явилося Peugeot.


Конструкція автомобіля пройшла через безліч етапів. Зовнішній вигляд і принцип роботи агрегату постійно видозмінювався. За всю історію існування автомобіля, яка і донині не припиняє розвиватися, було сконструйовано і випущено незліченну кількість екземплярів. Звичайно ж автомобіль є одним з найбільш зручних, а іноді навіть і найекономічнішим транспортним засобом.



У відділі технічної літератури діє книжкова виставка на тему «Історія автомобілів: найцікавіші факти та винаходи». На виставці представлені наукові, науково-популярні видання, підручники та посібники для студентів, довідкові та періодичні видання з даної тематики. Вони користуються попитом серед користувачів і завжди залишаються популярними як у професійному середовищі, так і серед пересічних громадян. Приєднуйтесь до широкого кола шанувальників книжки і ви ще більше дізнаєтесь про історію автомобілебудування, сучасний стан та автомобілі майбутнього.






Немає коментарів:

Дописати коментар