четвер, 19 вересня 2024 р.

Презентація книги «Сучасні козацькі калейдоскопи»

 


18 вересня у читальному залі Тернопільської ОУНБ відбулась презентація книги «Сучасні козацькі калейдоскопи» авторів Любові Яворівської, Богдана Андрушківа та Уляни Рикун, яка побачила світ у видавництві «Терно-граф» у 2024 році і присвячена історії виникнення сучасного козацтва в Україні та найбільш яскравим постатям українського суспільства.

 


Це публіцистичне видання висвітлює історико-краєзнавчі аспекти розвитку українського козацтва. Автори устами представників козацтва розглядають процес національного відродження, впровадження нових традицій в умовах війни та у повоєнний період. Презентація книги відбулась напередодні Дня українського козацтва, що відзначається в Україні 1 жовтня та у рамках Декади відкритих дверей, яка присвячена Всеукраїнському дню бібліотек. Модератор заходу – завідувачка відділу технічної літератури Тернопільської ОУНБ Марія Вайшле.




 

Презентація розпочалась з благословення отцем-доктором, командором-осавулом Українського козацтва та Голови Просвіти Копиченецької територіальної громади, парохом Святопокровської церкви Копиченецької територіальної громади — Василем Антоновичем Погорецьким. Змістовно і цікаво ознайомили зі своєю новою книжкою її автори – Богдан Миколайовича Андрушків, Уляна Рикун та Любов Яворівська. Протягом заходу була запалена та горіла свічка пам’яті. Присутні вшанували пам’ять волонтерів, мирних жителів, дітей, побратимів. Прозвучали вітальні слова ювілярам та були вручені нагороди героям книги, багато з яких були присутні у залі.

 


Слухачі та організатори заходу ознайомились з українським козацтвом, дізнались що це за такий феномен у нашому суспільстві, про який розповіли автори книги.










 


Немає коментарів:

Дописати коментар