пʼятницю, 10 липня 2020 р.

Особливості розвитку готельно-ресторанної справи в Україні

Сучасний стан та розвиток економіки України характеризується стрімкими змінами пріоритетів. На даному етапі національна економіка унеможливлюється без туризму. Важливою складовою якого є готельне та ресторанне господарство. Тому, головною метою діяльності українських підриємств готельного та ресторанного господарства сьогодні має бути бездоганне обслуговування, що перевершує очікування споживачів. Нещодавно у відділ технічної літератури надійшло чимало цікавої літератури з різних галузей технічних наук, зокрема книжки з готельно - ресторанного господарства. Пропонуємо ряд книжок для ознайомлення які, сподіваємось, будуть цікавими і корисними для Вас, шановні користувачі студенти, спеціалісти та підприємці у сфері готельного та ресторанного господарства.

Гуць , В. С. Технологічне устаткування готелів, готельних комплексів : підручник / В . С. Гуць, О. А. Коваль, В. А. Русавська. — К.: Видавництво Ліра-К, 2019. — 568 с.
У підручнику розглянуто теоретичні та практичні питання щодо класифікації, будови, принципів роботи обладнання готельної індустрії.  Дана книжка призначена для студентів вищих навчальних закладів, викладачів, фахівців, хто вивчає устаткування готелів, готельних комплексів, організацію готельного господарства, матеріально-технічну базу, проектування та експлуатацію об’єктів готельного господарства.

Економіка ресторанного господарства : навч. посібник / Н. О. Власова, Н. С. Краснокутська, О. А. Круглова, І. В. Мілаш. — Х.: Світ книг, 2017. — 389 с.
У навчальному посібнику системно розглянуто економічні питання щодо сутності та особливостей розвитку рестораннного господарства у сучасних умовах постіндустріального суспільства, глобалізації економічних відносин та інноваційних змін у технологіях виробництва кулінарної продукції та управління окремими підприємствами.  Визначено основні зовнішні та внутрішні механізми функціонування різноманітніх суб’єктів господарювання в ринковій економіці. Наведено методичні підходи до планування поточної діяльності та обгрунтування бізнес-планів розвитку підприємств ресторанного господарства. Навчальний посібник призначений для студентів, а також буде корисним для спеціалістів та підприємців у сфері ресторанного господарства.
Ковешніков В. С. Організація готельно-ресторанного господарства навч. посібник / В. С. Ковешніков, А. Т. Матвієнко, О.Г. Разметова. — К.: Видавництво Ліра-К, 2019. — 564 с.
 У навчальному посібнику розгорнуто основні питання щодо організації готельного та ресторанного господарства в умовах ринкової економіки. Значна увага приділена теоретичним та практичним питанням щодо сутності, змісту основних детирмінант готельного господарства, класифікації та типізації засобів розміщення і ресторані. Розкрито методологічні основи організації функціонування готельних підприємств з урахуванням специфіки окремих їх видів. Навчальний посібник містить основні питання, передбачені стандартом в дисциплінах «Організація готельного господарства», «Готельна справа» для студентів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа».


Менеджмент ресторанного господарства : навч. посібник. / Л. М. Яцун, О. В. Новікова, Л.Д. Льовшина, О. П. Ткаченко, С. С. Ткачева. — Х.: Світ Книг, 2015. — 486 с.
Навчальний посібник «Менеджмент ресторанного господарства» розроблено відповідно до робочої програми дисципліни. В навчальному посібнику розглянуті основні теоретичні положення менеджменту в ресторанному господарстві. Висвітлені питання планування, мотивації, контролю, координації. Особлива увага приділена ролі менеджера в системі управління бізнес-процесами підприємств ресторанного господарства. Навчальний посібник призначений для студентів спеціальностей «Технологія харчування в ресторанному бізнесі», «Готельна та ресторанна справа», а також буде корисним для спеціалістів та підприємців у сфері ресторанного господарства.

 Вайшле М. Й
завідувачка відділу технічної літератури

Немає коментарів:

Дописати коментар